• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Yakıtı ve erzağı biten 'Nil-K' koya sığındı

Yakıtı ve erzağı biten 'Nil-K' koya sığındı
Ukrayna'dan yola çıktıktan sonra Yunan adaları yakınlarında mazotu ve erzakı biten kuru yük gemisi, Bodrum'daki Bağla koyuna sığındı.

Yakıtı ve erzağı biten 'Nil-K' koya sığındı

Ukrayna'dan Mısır'a tahıl taşımak için yola çıkan özel bir şirkete ait Türk bayraklı 'Nil-K' isimli kuru yük gemisinin, Yunan adaları yakınlarında mazotu ve erzakı bitti. 2'si Ukraynalı 12'si Türk 14 personeli bulunan geminin kaptanı, gemiyi güçlükle Bodrum'daki Bağla koyuna getirerek demirledi. 

Gemideki personel erzakının bitmesi nedeniyle aç kaldıklarını öne sürerek, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine 101 No'lu Sahil Güvenlik Komutanlığı botu geminin yanına giderek, bir rehberinde yardımıyla gemi personelinin ifadesine başvurdu.

Gemi Kaptanı Süleyman Karakuş, botla geminin bulunduğu bölgeye ulaşan gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin yakıtının bittiğini bu nedenle Bodrum'a geldiklerini söyledi.  

Geminin yakıtının pazartesi günü geleceğini belirten Karakuş, 'Personel denizde kalma psikolojisi içinde hareket etti. Bayramı evlerinde geçirme özlemi içindeler. Denizde her zaman yakıtsız ve kumanyasız kalmak doğal. Deniz ve kara arasındaki iletişim mesafelidir ama biz yakıtımızı alacağız. Personel sıkıntımız yok' dedi. 

Gemi personelinden H.N ise gemide 2 gündür ekmek bulunmadığını anlatarak, 'Mazotumuz bittiği için jeneratör çalışmıyor. Geminin ışıkları yanmıyor. Su akmıyor. Her şey mazota bağlı. Sağolsun Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bizlere yardımcı oluyor' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim