• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazisi, Yapı Kredi Finansal A.Ş'ye satıldı

Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazisi, Yapı Kredi Finansal A.Ş'ye satıldı
Gemi Sanayicileri Derneği ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığı ile kurulan Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Çiftlikköy'de belirlenen 1421 dönüm arazinin, 1050 dönümlük bölümü Yapı Kredi Finansal A.Ş'ye satıldı.

200 milyar dolarlık dünya gemi inşa yan sanayi pastasından pay almak için Türk müteşebbislerin kurmaya çalıştığı Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili skandal işlemler durmak bilmiyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, 3. şahıslara ait olan ve 18 TL 51 krş değer biçilen 1421 dönüm arazi için "Gemi İhtisas OSB'nin kurulacağı araziyi ya 110 TL'ye alacaksınız, yoksa OSB'yi unutun" tehditinin ardından Yalova Valiliğinin çamura yatarak "Valilik bünyesinde kamulaştırma yapacak bilgi ve deneyime sahip teknik personel bulunmaması sebebiyle uygun kamulaştırma isteğiniz uygun görülmemiş" diyerek hiç bir işlem yapılmayan OSB arazisi, 30 Mart 2015 tarihinde Yapı Kredi Finansal Hizmetler A.Ş.'ye satıldı.

Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluş yeri olarak seçilen Yalova İli Çiftlikköy İlçesi, Kılıç Köyü, 1621 ve 1636 parsel Nolu 1400 dönüm taşınmazların değer tespiti yapılması ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından OSB alanlarının kamulaştırılması 6525 sayılı kanunun 5. maddesinde belirtilen "OSB kamulaştırma işlemleri Valilik, İl Özel İdaresi, Belediye veya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yaptırılabilir" hükmüne rağmen yapılamayan kamulaştırma yüzünden, Murat Aydın üzerine kayıtlı 1050 dönüm arazi, Deniz Haber Ajansı'nın gündeme getirmesinden bir kaç gün sonra Yapı Kredi Finansal Hizmetler A.Ş'ye satıldığı ortaya çıktı.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM, RANT UĞRUNA HEBA EDİLİYOR

İlk planda yaklaşık 1 milyar dolar yatırım ile 87 işletmenin kurulması planlanan Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacak proje, rant bürokrasisi yüzünden heba edildi.

Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak belirlenen ve Hakan Çil ile Murat Aydın üzerine kayıtlı olan 1400 dönüm taşınmazın değer tespiti, 2014 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından tamamlanan raporla metre karesi 18 TL 51 Krş olarak belirlenmesine rağmen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bürokratlarının devreye girmesi ile Gemi İhtisas OSB arazisinin metrekaresi 110 TL'ye yükseltildi. 

Deniz Haber Ajansı'nın yayınladığı SKANDAL TUTANAK ortada olmasına rağmen, 26 milyon TL değer biçilen 1421 dönüm arazinin, bir anda 156 milyon TL'ye nasıl çıktığı ise Bilim Sanayi ve Tekonoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarında, maalesef yer almadı.

FİKRİ IŞIK, HUKUKSUZLUĞUN HESABINI VERMELİ

Türk denizcilik endüstrisinin en önemli ayağı olan Gemi İnşa Yan Sanayinin lokomotifi olacak Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın kini, hırsı ve hukuksuzluğu yüzünden, bir çıkmazın içine düşmüş durumda.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ve Hukuk Müşavir Ilgın Güler'in 17 Haziran 2014 tarihinde Bakanlık binasında organize edilen ve ticari rant oluşmasına neden olan hukuksuz toplantıya hangi gerekçe ve kimin talimatıyla katıldığını, Bakan Fikri Işık'ın açıklaması gerekir.

Diğer taraftan Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ortaklarının kamuoyuna yaptığı açıklamalarda"Bakan Fikri Işık, OSB konusunda tarafların terkin kararı alması gerekir" diyerek baskı uyguladığı basına yansırken, Başta TOBB olmak üzere, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Türk denizcilik sektörünün sessiz kalması, kamuoyunda merak uyandırdı.

İŞTE SKANDAL BELGELER

belge_yalova_1.jpg

yalova_belge_5.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim