• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Yalova Gemisi usulsüz şekilde işletilmiş

Yalova Gemisi usulsüz şekilde işletilmiş
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 1996 yılında İstanbul'dan aldığı ve restore ederek hizmete açtığı Yalova Gemisi'nin belediye tarafından usulsüz bir şekilde çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Yalova Gemisi usulsüz şekilde işletilmiş

1993 yılında seferden alıkonularak 3 yıl boyunça İstanbul'da Haliç Tersanesi'nde kızağa alınan Yalova Gemisi, TDİ tarafından satılığa çıkartılmıştı. Yalova"dan hiçbir kişi yada kurumun talipli olmadığı Yalova Gemisi, 16 Nisan 1996 yılında sadece Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından dönemin parası ile 2 milyar liraya satın alınmıştı.

Gemi satın alındıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek bir dönem turistlik etkinlikler için kullanıldı. Belediye gemiden istediği verimi alamaması üzerine, 2009 yılında hizmete kapattı. 2 sene önce kapatılan gemi 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından 350 bin lira tadilat şartı ve 10 yıl işletilmesi sonrasında belediyeye devredilmesi kaydıyla ihaleye çıkarıldı.

' Yalova Gemisi'nin tadilatı bitti'

Tadilat işlemi biten Yalova Gemisi için Samsun Büyükşehir Belediyesi 1996 yılında yaptığı, Sahil Yolu kesişim noktasından Deniz Polis Noktası'na kadar olan sahil şeridinde içkili yer bölgesi tespiti yapılması yönünde Belediye Meclisine teklif götürdü.

'Yalova Gemisi'ni izin almadan çalıştırdık'

Haziran Ayı ikinci Ortak Komisyon toplantısında gündeme gelen teklif karşısında söz alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, yıllar sonra acı bir itirafta bulundu. Genel Sekreter Şara, tadilat işlemi biten ve eski yerine konulacak Yalova Gemisi'nin zamanında belediye tarafından usulsüz bir şekilde çalıştırıldığını söyledi. Denizde sabit duran işletmeler için Liman Başkanlığı ve başka kurumlardan izin alınması gerektiğini fakat o dönem almadıklarını söyleyen Şara " O dönem ne yazık ki, usulsüz bir işlem gerçekleştirdik ve gemiyi gerekli yerlerden izin almadan çalıştırdık "diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim