• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Yalova'dan sonra şimdi de Hakkari'de başladı !

Yalova'dan sonra şimdi de Hakkari'de başladı !
HAKKARİ merkeze bağlı Otluca Köyü’ne bağlı Karadağ mevkisinden kent merkezine içme suyu sağlayan şebekenin tahrip edilmesi nedeniyle 70 bin nüfuslu kentin büyük bölümüne 3 gündür su verilemiyor.

Otluca Köyü sakinleri, inceleme yapmak üzere bölgeye gelen Belediye Başkan Vekili Çiftçi ve Meclis üyelerine, suyun kendilerine ait olduğunu iddia ederek, tahribatı kendilerinin yaptığı söyledi.

Kentin büyük bölümünde suyun önce azalmaya başlaması, sonra da kesilmesi üzerine Hakkari Belediyesi ekipleri, nedenini bulmak için çalışma başlattı. Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler depolara sağlanan kaynak suyun bulunduğu bölgelere gitti. Ekip, Otluca Köyü Karadağ mevkisinde bulunan şebeke borularında hasar tespit etti. Bunun üzerine Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi ve meclis üyeleri bölgeye giderek inceleme yaptı.

Su şebekelerinin hasar gördüğü bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkan Vekili Çiftçi ve Meclis üyeleri, Otluca da köylülerle görüştü. Yapılan görüşmelerde köy sakinleri burada bulunan suyun köye ait olduğunu iddia ederek suları kente vermeyeceklerini, tahribatı kendilerinin yaptığı söyledi. Belediye yetkilileri yaşanan durumun hassasiyetinden kaynaklı konu ile ilgili çalışmaların özel olarak ele aldığını bu nedenle şimdilik bir açıklama yapmayacaklarını belirtilirken, su problemin en kısa sürede çözülmesi için çalışmaların yapıldığını söyledi.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim