• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Yamaç paraşütü sevdalıları, özgürlüğe kanat açtı...

Yamaç paraşütü sevdalıları, özgürlüğe kanat açtı...
Gabar, Herekol ve Cudi dağlarında çözüm süreciyle birlikte başlayan bahar havası, adrenalin tutkunlarını harekete geçirdi.
Siirt'te terör olayları yüzünden yıllarca yapılamayan yamaç paraşütü sporu, çözüm süreciyle birlikte yeniden başladı. Adrenalin tutkunları Herekol, Gabar ve Cudi dağlarında uçarak, özgürlüğün tadını çıkardı. Çözüm süreciyle birlikte 2012 yılından sonra bölgede başlanan yamaç paraşütü sporları, ilk defa silah bırakma çağrısının ardından örgütün yoğunlukla bulunduğu Cudi, Gabar ve Herkol dağları üzerinde uçuş yapılarak bölge keşfedilmeye başlandı.

Amaçlarının bir zamanlar silah seslerinin yükseldiği Gabar, Cudi ve Herekol dağlarında uçmak ve Türkiye'de doğa sporuna gönül vermiş sporcuları buralara getirip kadim bölgenin doğal güzelliklerini sporculara tanıtmak olduğunu belirten Beron Sportif ve Havacılık Kulübü üyesi Soner Yılmaz, 2012'den beri Siirt semalarında uçtuklarını söyledi. Yılmaz, daha öncelerde sınırlı bölgelerde yaptıkları uçuşları yeni süreçle birlikte geniş sahalara yapmaya başladıklarını ifade etti. 
 
SİLAHLAR BIRAKILINCA... 
 
Aralarında doktor, savcı, öğretmen, esnaf ve öğrencilerin de bulunduğu kulüp üyelerinin geçmişte terörün kol gezdiği dağlardan uçtuğunu aktaran Yılmaz, şöyle konuştu: "Türkiye'nin çoğu yerinde böyle güzel yerleri bulamazsınız. Yani Siirt, Şırnak, Batman'da uçuş alanları çok güzel. Çözüm sürecinin gelinen son noktada silahlarının bırakılması ile birlikte bu alanlar festivallerle, çeşitli organizasyonlarla farklı kulüplerin hizmetine sunulabilir. Şu an arkadaşlarımız üzerinden uçtuğu bölgeler Gabar ve Herekol, rahatlıkla görülebiliyor. Yavaş yavaş oralara doğru uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz." 
 
www.ulastirma.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim