• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yan sanayiciler Ankara'da biraraya geldi

Yan sanayiciler Ankara'da biraraya geldi
Türkiye’nin dört bir yanından gelen otomotiv yan sanayi temsilcileri, MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Münür Yavuz’un evsahipliğinde Ankara’da gerçekleşen 1’nci MAN Yan Sanayi Günü’nde biraraya geldi.

Ankara Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kaya’nın da katıldığı, 1’nci MAN Yan Sanayi Günü’nün açılış konuşmasını yapan MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Münür Yavuz, 45 yıldır Türkiye’de üretim yaptıklarını hatırlatarak, “Bu toplantılar vesilesi ile bizim için son derece önemli olan yan sanayici dostlarımızla bir araya geliyoruz. 41 ülkeye ihracat yapan dev bir kurluş olarak yan sanayicilerimizle, fırsatlarımız ve onlardan beklentilerimiz noktasında fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalıyoruz. Bu bizler için son derece önemli. Tedarik ettiğimiz malzemeler konusunda yan sanayicilerimizden ciddi oranda destek beklemekteyiz” dedi.

munur-yavuz.jpg

Türkiye en önemli üretim üslerinden biri

Konuşmasında, Man Truck&Bus’ın en önemli üretim üslerinden birinin Türkiye’de bulunduğunu hatırlatan MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Münür Yavuz, “1966 yılından bu yana faaliyette olan MAN Türkiye A.Ş, Ankara Akyurt’ta 317 bin 202 metre kare alana kurulu bir tesis. Bugün bin 560 kişinin istihdam edildiği bu tesisimizde, İskelet, Boyahane, Ön Montaj, Araç Bitiş ve Lojistik bölümleri bulunuyor. Tesisimiz MAN’ın en büyük ve kompakt otobüs fabrikası ünvanını taşımaktadır” dedi.

1’nci MAN Yan Sanayi Günü için Türkiye’ye gelen, MAN Ticari Araçlar sorumlusu Bjorn Carlsson  ise konuşmasında Türkiye’nin MAN için son derece önemli bir ülke olduğuna dikkat çekti. Yan sanayicileri, sektörün en önemli aktörlerinden biri olarak tanımlayan Carlsson, “MAN dünyadaki çoğu ülkenin tarihinden dahi eski ve köklü bir kuruluştur. Elbette bu günlere gelmemizde katkısı olan pek çok aktör var. Yan sanayiciler bunlardan biridir” dedi.

taysad_bsk_celal_kaya-2.jpg

MAN ile ortak akıl geliştirdik

Sunum ve panellerle sektörle ilgili gelişmelerin mercek altına alındığı 1’nci MAN Yan Sanayi Günü’nde konuşan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kaya ise MAN ile yan sanayi konusunda çok başarılı bir işbirliği yürüttüklerini ifade etti. Bu işbirliğini daha da ileri taşıyacaklarını belirten TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kaya, “TAYSAD olarak yapılacak olan tüm işbirliği organizasyonlarına destek vermeye devam edeceğiz. MAN’ın kısa vadede yaptığı ve yapacağı yatırımları görünce son derece mutlu olduk. Biz yan sanayiciler olarak MAN ile ortak akıl geliştirmeyi başardık ve bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında AR-GE konusunun önemine de değinen TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kaya, “Bizler yan sanayiciler olarak AR-GE konusunu son derece önemsiyoruz. Sürdürülebilir rekabet açısından çok önemli bir konu. AR-GE merkezine sahip olan sanayi kuruluşlarımız her geçen gün artıyor. Bunun olumlu sonuçlarını gelecekte daha iyi göreceğiz. 1’nci MAN Yan Sanayi Günü tüm sektör için bilgi paylaşımı açısından bir fırsat niteliği taşımaktadır” dedi.

yan_sanayi_odulleri1.jpg

Konuşmaların ardından Yılın Yan Sanayicisi ödülleri de sahiplerini buldu. Düzenlenen törende, Kalite dalında, Kansaı Altan, Maliyet dalında Turna Ahşap, Sevkıyat Güvenilirliği dalında Aurora ve Proje Yönetimi dalında Bozankaya ödüle layık görüldü. Firma yetkililerine ödülleri,  MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Münür Yavuz tarafından takdim edildi.

man_yan_sanayi_gunu.jpg

salon-genel.jpg

Haber ve  Fotoğraflar: Cengiz TEPEBAŞ

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim