• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Yandex, aşk ve sevgi haritası çıkardı

Yandex, aşk ve sevgi haritası çıkardı
Türkiye’ye özel servisleriyle beğeni toplayan Yandex, Sevgililer Günü odağında Türkiye’nin aşk ve sevgi haritasını çıkardı.

Türkiye pazarına girdiği 2011 yılından bugüne, arama motoru kavramına farklı ve yenilikçi bir bakış açısı getiren Yandex, Sevgililer Günü’ne özel gerçekleştirdiği analizlerde ilginç sonuçlara ulaştı. Beğeni toplayan Yandex.Haritalar servisi kapsamında sokak ve caddelerin isimlerini tek tek analiz ederek Türkiye’nin sevgi ve aşk haritasını çıkartan Yandex, sevgililerin en çok aradığı hediyeleri ve bu dönemde aramalara konu olan en ilginç soruları da derledi.

Türkiye’nin en aşık şehirleri İstanbul, Bursa ve İzmir!

Aşıklar Caddesi, Sevgi Sokak, Gönül Çıkmazı... Yandex, Türkiye’deki tüm cadde ve sokak isimlerini tarayarak Türkiye’nin sevgi haritasını çıkardı. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel gerçekleştirilen araştırma sonuçlarında, sokak ve caddelerinde aşk ve sevgiyle ilgili isimlerin en çok geçtiği şehir İstanbul oldu. İçinde sevgi, aşk ve gönül kelimelerinin geçtiği toplam 435 adet cadde ve sokağın 124 tanesi İstanbul’da bulunuyor. Sıralamada Bursa 39, İzmir ise 25 sokak ve cadde ismiyle üçüncü sırada bulunuyor. İlk 10’da yer alan diğer şehirlerin sıralaması ise şöyle oluşuyor: Kocaeli, Ankara, Konya, Balıkesir, Manisa, Eskişehir ve Sakarya.

Maddi hediyelerden çok aşk şiirlerini ve romantik sözleri aradık

Her geçen gün kullanıcı sayısı artan Yandex, yaptığı analizde İnternet kullanıcılarının sevdikleri için son 2 haftalık sürede aradıkları hediye alternatiflerini de araştırdı. Yapılan değerlendirmede İnternet’te maddi hediyelerden çok sevgililerimize söyleyebileceğimiz “güzel sözler” ve “aşk şiirleri”ni aradığımız ortaya çıktı. Bu sonuçlar Türk halkının duygusal olarak bilinen yapısına da tekrar dikkat çekti.

Çok sayıda kişi sevgilisine ne alması gerektiğini doğrudan İnternet’e sordu

En çok aranan ikinci kategori “akıllı telefonlar” olurken doğrudan “Sevgililer Günü hediyeleri” şeklinde arama yapan ve bu özel gün için Yandex’ten hediye alternatifi önerisi almak isteyenler de önemli bir kitleyi oluşturdu.

Kadınların çiçek sevgisi erkekleri çiçekçi aramaya yönlendirdi

Geçmişten bugüne kadınların çiçeklere olan ilgisi ve kendilerine çiçek sunulduğu anda duydukları büyük mutluluk, bu Sevgililer Günü’nde de erkeklerin çiçekçi aramaya yönelmesini sağladı. Elbette İnternet’in daha fazla hayatımızda olması ve e-ticaretteki gelişmeler aramalarda “çiçek” ve “çiçek sepeti” gibi kelimelerin en çok arananlar kategorisinde dördüncü sıraya yerleşmesini sağladı.

Cuma gününe gelen 14 Şubat, mini tatil planlarına dönüştü

Aşk şiirleri, güzel sözler, akıllı telefonlar derken gezmekten ve farklı yerler görmekten hoşlananlar da Sevgililer Günü’ne yaklaşırken uçak biletleri ile ilgili aramaların da Yandex’te en çok arananlar arasına girmesinde etkili oldu. Bu da önemli bir kitlenin keyifle vakit geçirebilecekleri romantik tatil planları yaptıklarına dair fikirler oluşturdu.

Sevgilisi olsun olmasın çok sayıda kişi romantik komedi filmlerini araştırdı

Sinema filmlerinin duygu kokan büyülü dünyası Sevgililer Günü odağındaki aramaları da net biçimde etkiledi. “Romantik komedi” ve “romantik komedi filmleri” en çok arananlar listesinde altıncı sırada yer aldı. Bu sonuç ister sevgilisi olsun ister olmasın, Sevgililer Günü’nü evde geçirecek çok sayıda İnternet kullanıcısı olduğunun da adeta bir kanıtı oldu.

Yandex’e sordular: “Sevgililer Günü’nde sevgilisi olmayan ne yapsın?”

14 Şubat’a yaklaştığımız son bir kaç gün Yandex aramalarında çok ilginç noktalar da ortaya çıktı. Kimseye derdini anlatamayan bazı aşıklar, çareyi Yandex’e sormakta buldu. Yandex Sevgililer Günü odağında yaptığı analizde sevgililerin birbirine soramadıkları en ilginç soruları da derledi. “Sevgililer gününde sevgilisi olmayan ne yapsın?”, “sevgililer günü yaklaşıyor nerdesin sevgilim?”, “sevgililer gününde çikolata kutusuna ne konur?”, “sevgililer gününde hediye almazsa sebebi ne olabilir?”, “sevgililer gününde sevgilisine çiçek almayanlar derdiniz ne?” gibi daha binlerce sorunun cevabı Yandex’te arandı.

En çok arananlarda ikinci sıradaki akıllı telefonlarda lider: Nokia Lumia 520

Özel günlerde daha çok gömlek, kravat, parfüm, çanta gibi klasik sayılabilecek hediyeler alan sevgililer, son dönemlerde akıllı telefonlar başta olmak üzere teknolojik cihazlara da yöneldiler. Bu durum arama sonuçlarına da doğrudan yansıyor. En çok aranan teknolojik ürünler listesinde ilk sırada Nokia Lumia 520 yer alırken,  iPhone 5s, General Mobile Discovery,  Samsung Galaxy S4 ve Nokia Lumia 920 en çok aranan diğer teknlojik ürünler oldu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim