• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Yang Ming Line-Evyapport işbirliği

Yang Ming Line-Evyapport işbirliği
Yang Ming Line'in ilk gemisi Evyapport Limanı'na yanaştı. Gemi liman yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Evyap firması konteyner taşımacılığında da önemli yatırımlar gerçekleştirmek istiyor.

 

Dünyanın önde gelen sabun ve kişisel bakım malzemeleri üreticisi olan Evyap Holding bir süredir yürüttüğü konteyner taşımacılığında da önemli işlere imza atıyor. 10 yıl önce Kocaeli'nde hizmet vermeye başlayan Evyapport yaptığı yatırımlar ile dünya armatörlerinin tercih ettiği duraklardan biri olma yolunda ilerliyor. Hizmete girmesinden kısa süre sonra uğrak yapan konteyner hat sayısını 16'ya çıkararak sektörün öncüsü olma iddiasını ortaya koyan Evyapport, Türk ekonomisinin dinamolarından Kocaeli'ndeki fabrikalara 7/24 kesintisiz hizmet veriyor. Evyapport insan odaklı hizmet anlayışının yanı sıra, toplam 935 metre yanaşma uzunluğu ve 455 metre ana rıhtımı ile Super Post Panamax gemilerine bölgesinde hızlı servis veren tek konteyner limanı olarak fark yaratıyor.
 
ORTAK HEDEFLER İŞBİRLİĞİ GETİRDİ
 
Dünyanın önde gelen Uzak Doğu’lu armatörlerinden Yang Ming’in Türkiye acenteliği 1995 yılından bu yana Arkas şirketlerinden Egekont tarafından yürütülüyordu. Türkiye’de artan iş hacmi doğrultusunda Arkas ile ortak bir acentelik oluşturmaya karar vererek Ocak 2009’da Yang Ming Anadolu Şirketi’ni kurdu. Türkiye ile Uzakdoğu arasında ihracat ve ithalat yükleri taşıyan Yang Ming Anadolu’nun İzmir, İstanbul, Gemlik ve Mersin uğraklı Uzak Doğu servisislerinin yanı sıra ayrıca İzmir, İstanbul, Gemlik ve Mersin’den İsrail limanlarına da direkt servis veriyor. Bu servisleri ile müşteri memnuniyetinde sürdürülebilirliği ilke edinen Yang Ming Anadolu yine aynı ilke ile çalışan Evyapport’ta kaliteli hizmetine devam etmeyi hedefliyor. Türkiye’de acenteliğini Yang Ming Anadolu’nun yürüttüğü şirket aldığı bu karar ile Kuzey Doğu Marmara sanayicisinin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin full ve parsiyel konteyner ihtiyaçlarına hizmet etme konusunda önemli bir adım attı.
 
SIKI ARAŞTIRMALARIYLA BİLİNİYOR
 
Tayvan hükümetinin kontrolündeki Yang Ming Line çalışacağı limanlarla ilgili sıkı araştırmaları ile tanınıyor. Yang Ming Anadolu Genel Müdür Yardımcısı Çiçek Boydaş, Evyapport'un seçilmesindeki en önemli faktörün çözüm odaklı hizmet verilmesi olduğunu belirterek, ''Firmamız yaptığı bütün anlaşmalara uzun süreli evlilik mantığı ile yaklaşıyor. Evyapport da müşteri memnuniyetine gösterdiği özenle fark yaratıyor. Bizim konteynerlerimiz yüksek teknolojiden ayakkabıya kadar geniş kapsamda taşımacılık yapmaktadır'' dedi.
 
İlk gemiyi limanda çiçeklerle karşılayan Evyapport Operasyon Grup Müdürü Ali Keskin ve liman yetkilileri gemi kaptanı Wang Jieh -Lih'e günün anısına bir plaket verdiler. Yang Ming bu servisi ile Port Said East – İstanbul(Haydarpaşa) – İstanbul(Marport) – İzmit (Evyapport) – Bursa (Gemlik) – İzmir – Mersin – Ashdod – Port Said West rotasını izleyerek, haftalık düzenli olarak Evyapport’a uğrayacak.
 
EKONOMİNİN DENİZ VE KARA KAPISI
 
Evyapport, Türkiye'de konteyner hatlarına hizmet veren 18 özel liman arasındaki en büyük farklarının müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına, uluslararası standartlarda ve çağdaş liman işletmeciliği anlayışı çerçevesinde, gelişmiş teknolojiyi kalifiye insan gücüyle birleştirerek, en hızlı şekilde, üstün kalitede ve uygun fiyatlarda cevap vermek olarak tanımlıyor. Dört bir yanı denizlerle çevrili ülkede deniz taşımacılığının daha aktif kullanılması için çalıştıklarının altını çizen Evyapport Satış Pazarlama ve İş geliştirme Grup Müdürü Barış Yerge, ''Grup olarak çok güçlü ve tecrübeliyiz. Sabun işinde edindiğimiz en önemli tecrübe ise son kullanıcının mutluluğudur. Aynı politikamızı liman işinde de sürdürüyoruz. Sektörde sorunsuz ve zamanında hizmet vermek çok önemlidir. Bizlerinde dahil olduğu yaklaşık 350 kişilik ekibimiz bunu sağlamak için özverili bir şekilde çalışıyoruz. Buradaki fabrikalar Türk ekonomisine, biz de bu fabrikalara ve Türkiye'ye hizmet veriyoruz'' dedi.
 
İSO 10002 BELGELİ TEK İŞLETME
 
Çevreci yaklaşımları ile birçok ödülün de sahibi olan Evyapport diğer ISO sertifikalarının yanında, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesine sahip olan ilk ve tek liman işletmesidir. Liman İstanbul Anadolu Yakası, Adapazarı ve Kocaeli Sanayi Bölgelerine en yakın çıkış noktası olarak hizmet verirken, demiryolu bağlantısı ile İç Anadolu da bulunan ithalatçı ve ihracatçılara lojistik çözümler üretmektedir.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim