• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Yangın uçak ve helikopterleri göreve başladı

Yangın uçak ve helikopterleri göreve başladı
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde yangınlarla mücadele kapsamında helikopter ve uçakların bir kısmı göreve başladı.

Orman Genel Müdürlüğü'nce yapılan anlaşmalar gereği 1 Mayıs tarihi itibariyle Marmaris'te 1 helikopter, Bodrum Havaalanı'nda ise 1 uçak göreve başlamıştı. 15 Mayıs itibariyle Fethiye'de söndürme, Ula'da ise keşif gözetleme amaçlı 2 helikopter daha göreve başladı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü hava filosunu tamamlamak için çalışmalara hız verdi. Marmaris, Fethiye ve Ula'nın ardından Milas'ta helikopter ve Bodrum Havaalanı'nda 1 söndürme uçağı 1 Haziran'da göreve başlayacak. Bölgede orman yangınları açısından en riskli döneme girileceği 1 Temmuz itibariyle Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü Kuyucak Deposu'nda 1 söndürme helikopterinin göreve başlamasıyla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün hava filosu tamamlanmış olacak.

5 helikopter 2 uçak

Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Özkan Şahin, orman yangınlarıyla mücadelede yaz döneminde 4'ü söndürme 1'i keşif gözetleme amaçlı olmak üzere 5 helikopter ve 2 uçağın görev yaptığını belirterek şöyle dedi:

"Yangınlar ile mücadelede hava gücünü oluşturan helikopter ve uçaklar göreve başladı. Genel müdürlüğümüzün yaptığı anlaşmalar gereği bölgemizde hava araçları belli periyodik zaman diliminde göreve başlıyor. 1 Temmuz itibariyle de Nazilli Kuyucak helikopterinin göreve başlamasıyla hava filomuz tamamlanmış olacak."

Ormanların önemi

Ormanların insan hayatı üzerindeki önemine değinen Şahin, Muğla'nın yüzde 68'inin ormanlar ile kaplı olduğunu hatırlatarak oksijen kaynaklarının hep birlikte korunması gerektiğine dikkat çekti. Piknik ateşi ve anız yakmanın en büyük sıkıntılardan biri olduğunu kaydeden Şahin şöyle konuştu:

"40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksiti yetişkin bir çam ağacı 1 saatte oksijene dönüştürüyor. 1 hektar çam ormanı havadaki 36.4 ton tozu süzer, yılda 30 ton oksijen üretir. Ormanlar eğlenme, dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirme imkanı sağlar. Havası, suyu, doğal görünümleri ve sakin ortamı ile özellikle şehirlerde yaşayan insanları kendisine çeker. 

Bu yönü ile insanların beden ve ruh sağlığı üzerinde olumlu rol oynar. Yerleşim alanları çevresindeki hava kirliliğini ve gürültüyü önlemesi insan sağlığı bakımından büyük önem taşır. İnsan sağlığı üzerindeki bütün bu olumlu yararları nedeni ile büyük kentlerin çevresinde ormanlar yetiştirilerek dinlenme yerleri kurulur."

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim