• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Yanlış cep faturası heyetten döndü

Yanlış cep faturası heyetten döndü
Kocaeli Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, itiraz üzerine, 4 aylık kullanım için bir tüketicinin ödediği 3 bin 100 liranın 2 bin 790 lirasının iadesine karar verdi.

Yanlış cep faturası heyetten döndü

Kocaeli Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, itiraz üzerine, 4 aylık kullanım için bir tüketicinin ödediği 3 bin 100 liranın 2 bin 790 lirasının iadesine karar verdi.

Kocaeli'de yaşayan Gülümser Solmaz, cep telefonu hattının tarifesini, yurt dışındaki yakınlarıyla fazla konuştuğu için aylık 79 liralık ücret bedeli olan ''kırmızı pasaport'' tarifesine geçirdi.

Tarifeyi 4 ay boyunca kullanan Solmaz'a, aylık 79 liralık sabit fatura yerine ilk ay 275, ikinci ay 610, üçüncü ay 148 ve dördüncü ay 2 bin 73 lira fatura geldi.

GSM şirketinin müşteri hizmetlerine başvuran ve bu süreçte fatura ücretlerini de ödeyen Solmaz, başvurusunun çözüme kavuşturulmaması üzerine 13 Ekim'de Kocaeli Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvurdu.

Şikayet üzerine başlatılan çalışma kapsamında, her iki tarafın da savunmasını alan heyet, 3 bin 100 TL'lik fatura bedelinin sistem kaynaklı ve hatalı ücretlendirildiğine hükmederek, Solmaz'ı haklı buldu.

Heyet, Solmaz'dan 4 ayda alınan 3 bin 100 liralık fatura bedelinin, 2 bin 790 lirasının iadesine karar verdi.

Avukat Nazmi Küçükosmanoğlu, yaptığı açıklamada, zaman zaman vatandaşlardan kullandıkları cep telefonu faturasına tarifesinin dışında, fazla ücret gelmesi durumuyla karşılaştıklarını söyledi.

GSM operatörünün tüketicinin kullandığı tarife dışında bir ücretlendirme yapamayacağını belirten Küçükosmanoğlu, şöyle devam etti:

''Tüketici Hakem Heyeti'nin kararları genellikle mahkemeye delil niteliğinde oluyor. Eğer GSM şirketi heyetin kararını tanımayarak anlaşmazlığı mahkemeye taşırsa, inanıyorum ki mahkeme de tüketici lehine karar verecektir. Zaten Yargıtayın da benzer görüşleri var. Tüketiciye ekstra bir ücretin çıkarılması kesinlikle hukuka aykırı.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim