• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yaşanan kuş çarpma vakaları artıyor

Yaşanan kuş çarpma vakaları artıyor
Göç mevsimine girdiğimiz günlerde gökyüzünde yaşanan kuş çarpma vakaları artıyor. US Havayolları'na ait iki uçak kuş çarpması nedeniyle zor anlar yaşadı.

1 MİLYAR DOLARLIK ZARAR

Göç mevsimine girdiğimiz günlerde gökyüzünde yaşanan kuş çarpma vakaları artıyor. US Havayolları'na ait iki uçak kuş çarpması nedeniyle zor anlar yaşadı.

Amerika'da Charlotte - Lynchburg seferini yapan US Airways'e ait De Havilland 8-300 tipi uçak, Lynchburg Havaalanı'na inişi sırasında kuş sürüsünün içine girdi. Uçak sorunsuz bir şekilde Lynchburg Havaalanı'na inerken, FAA'in yayınladığı raporda olayı yaşayan uçağın, ufak çapta hasar gördüğü belirtildi.

AYNI GÜN BİR UÇAK DAHA
US Airways'e ait A321-200 tipi uçak Minneapolis - Phonenix seferi yapmak üzere havalandıktan kısa bir süre sonra kuş çarpması nedeniyle Mineapolis'e geri döndü.

189 yolcusu bulunan uçağın, havalandıktan 20 dakika sonra yakıt boşaltarak iniş yaptığı, sol motor palinde ezilme meydana gelen N547UW kuyruk tescilli uçağın bakıma alındığı ve yolcuların başka uçakla Phoenix'e gönderildiği belirtildi.

EN ÇOK KUŞ VAKASI AMERİKA'DA
Amerikan Federal Havacılık Kurulu (FAA) Amerikadaki hava meydanlarında 2006 ile 2010 yılları arasında uçaklara her gün ortalama 25 kuş çarpma vakası yaşandığını kaydetti.

12 yıllık süre içinde ABD'de 40 bin çarpma olayı tespit edilen FAA raporunda, yıllık zararın 500 milyon dolar olduğu ifade edildi. 

Kuş çarpma olaylarının en çok 2 bin 500 feet altında yaşandığını belirten uzmanlar, bu rakamın dünyada ise 1 milyar dolarlık zarar yol açtığının tahmin edildiğini kaydetti. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim