• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Yat almak isteyenler Yunanistan'a yöneldi

Yat almak isteyenler Yunanistan'a yöneldi
Türkler, iflasın eşiğindeki Yunanistan'da kelepir yat peşine düştü. Türkiye'den 300'ün üzerinde kişi Yunanistan'da yat alışverişinde. Yat almak isteyenler artık Yunanistan'a bakmadan alım yapmıyor.

Yat almak isteyenler Yunanistan'a yöneldi

Türkler, iflasın eşiğindeki Yunanistan’da kalburüstü tabakanın satışa çıkardığı lüks yatları kapışıyor. Ekonomik kriz nedeniyle satılık ilanları ile dolu Yunanistan’daki marinalara akın eden Türkler, yatları yarı fiyatına kapatıyor.

Sadece son bir ay içinde 300’ün üzerinde Türk, Yunanistan’daki yatlar için pazarlığa oturdu.

Yat brokerları, yüzlerce Yunan bayraklı teknenin Türkiye’ye doğru yola çıktığını söyledi.

6 kişi için devredeyiz

Yunanistan’ın bir türlü çıkamadığı borç batağı nedeniyle herkes elindekini avucundakini satışa çıkardı.

Bir taraftan bankalara olan borçlar, diğer taraftan da Yunan hükümetinin vergisi ödenmeyen lüks yatların peşine düşmesi nedeniyle komşunun marinaları satılık ilanları ile doldu taştı.

Birçok yatın satışı ise gizlice yapılıyor. Yunan hükümetinin peşine düşen yatların fiyatları 300 bin euro ile 12 milyon euro arasında değişiyor.

Bir an önce nakde dönme telaşına düşen komşunun yatına değerinin yüzde 50 altında koyduğu satılık fiyatları Türkiye’deki deniz tutkunlarını harekete geçirdi. Marinalardaki satılık ilanlarının bir sene önceye göre yüzde 60’ın üzerinde arttığını belirten BC Marin sorumlusu Erdem Gürler, “Yunanistan’daki bankaların ellerinde borçlar karşılığı el konulan yüzlerce lüks yat birikti. Diğer taraftan da maliye marinalara baskınlar düzenliyor. Bunun için ülkedeki satılık yat ilanları bir anda patladı. 2010-2011 model yatlar bile yüzde 40-50 daha ucuza satılıyor. Yat almak isteyen Türkler de bunun için Yunanistan’ın yolunu tuttu. Elinde nakdi olan için avantajlar daha da artıyor. Şu anda kimse Yunanistan’a bakmadan yat almıyor. Bu yıl yat alan işadamlarının yüzde 90’ı yatını komşudan aldı” dedi. Gürler, şu anda 6 müşterileri için Yunanistan’da pazarlık yaptıklarını açıkladı.

Ağaoğlu’nun üç arkadaşı Yunanistan’dan eli boş dönmedi

Yunanistan’daki satılık yatlarla kendisinin de ilgilendiğini ancak vakit darlığından dolayı alım yapmadığını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Yunanistan’daki fiyatlar çok uygun. Çevremde son dönemin en çok konuşulan konularından biri bu. Biri turizmci üç arkadaşım da yatını Yunanistan’dan aldı” açıklamasını yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim