• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Yat çekek yeri Karaot Mevkii'ne taşınacak

Yat çekek yeri Karaot Mevkii'ne taşınacak
Fethiye Tersane Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Taşan, Başkan Yardımcısı Necat Ece, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Buğdaycı ve Hikmet Selçuk Başkan Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret ettiler.

Yat çekek yeri Karaot Mevkii'ne taşınacak

Fethiye Tersane Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Taşan, Başkan Yardımcısı Necat Ece, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Buğdaycı ve Hikmet Selçuk Başkan Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette genel olarak yat çekek yerinin Karaot Mevkii’ne taşınması konusu konuşuldu. Ziyarette bir açıklama yapan Başkan Saatcı; Kamuoyunun malumu ve Maliye Bakanımızın tahsisinden sonra oh artık önümüzü gördük dediğimiz çekek yerleri ile ilgili yetkili kooperatifimiz ve belediyemiz olarak bir fikir alışverişi yapıyoruz. Bizim burada talebimiz artık tahsis yapıldı, tahsisten sonraki ÇED Raporu sürecine kadar geçecek olan süreyi kooperatifimizin en kısa sürede atlaması, görüntü gürültü çevre ve en fazla liman kirliliğine yol açan etkinin limanımızdan taşınarak tahsis edilen bölgeye gitmesi. Bununla ilgili kooperatifimizle fikir alışverişi yapıyoruz katılımlarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Tersane Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Taşan ise; “Bilindiği gibi Fethiye ilçemizin yat imalatının ve yatların çekek yerleri üzerinde sorunu büyüktür. Çünkü bu yerlerimiz halen liman ve körfez içerisinde bulunan yerlerinde gayrı sıhhi durumda çalışmaları devam etmektedir. Çünkü imar içinde olmadıklarından oraya hiç bir tesis yapamayıp modernleşememektedirler. Bu nedenle 1999 yılında başlayan bizim bu yat imalatı çekek yerlerinin taşınma projesi sonuçlanma aşamasına gelmiştir. Karaotta ki 95. parsel kooperatifimize tahsil edilmiştir. Bunun amacı yat imalatının dünyaya açılmasıdır. Dünyaya açılabilmesi için tamamen modern ve sıhhi şartlarda çalışma sağlamaktır. Önümüzde kısa bir süre olduğuna inanıyorum çünkü Fethiye’nin en büyük sıkıntısı körfez içerisindeki bu gayri sıhhi vaziyette çalışan çekek yerlerin biran evvel taşınması yolundadır bunun için var gücümüzle çalışacağız gideceğimiz yerde ağaç yoktur ve bu ağaçları biz imha etmeyeceğiz. Gideceğimiz yerde caretta caretta da yoktur bunlar raporlarla tespit edilmiştir. Gideceğimiz yerde endemik bitkide yoktur. Burada bataklık ve su kuşları da yoktur. Onun için halkımızın duyarlılığını anlamaktayız. İnsanların demokratik hakları vardır. Bu hakların çerçevesinde buna karşı çıkabilirler ama Fethiye’nin önünü açacak, yat imalatında dünyaya açılan penceresi olacak bu projeye kimsenin karşı çıkmayıp yardım etmesini bekliyoruz. Nitekim başkanımızdan da böyle bir yardımı göreceğimizi umut ediyoruz teşekkür ederim “ dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim