• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Yat limanı için 'Evet' deyin, hemen yapalım

Yat limanı için 'Evet' deyin, hemen yapalım
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, kente yat limanı kazandırmak için hazır olduklarını belirterek, "Samimiyseniz 'evet' deyin yarın Çanakkale Yat Limanı'nı yapmaya başlayalım" dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, kente yat limanı kazandırmak için hazır olduklarını belirterek, "Samimiyseniz 'evet' deyin yarın Çanakkale Yat Limanı'nı, Barbaros Mahallesi'ne yapmaya başlayalım" dedi.

Engin, Kepez Belediye Başkanı Ömer Mutan'ın ÇTSO'yu Yat Limanı projesi için Kepez'e davet etmesiyle ilgili basında çıkan haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Mutan'ın samimiyetinden zerre kadar şüphesinin olmadığını kaydetti.

Yat limanı için 2011 yılında yer araştırmasını başlattıklarında Mutan'ın, elindeki bütün çalışmaları, dosya ve bilgileri kendileriyle paylaştığını, beldesine yat limanı kazandırmak için var gücüyle çaba sarf ettiğini belirten Engin, ancak yapılan incelemede bahse konu yerde hukuki bir sorunun olduğunu kaydetti.

"Bir hemşehrimizin burada Dalyan hakkı için kiralaması var. Konu devletle mahkemelik durumda" diyen Engin, şunları kaydetti:

"Dava, 3 yıl mı, 5 yıl mı sürer, ne zaman, ne şekilde sonuçlanır bilinmez. Bu nedenle Kepez'deki yer uygun görülmedi ve yat limanı projelendirmesi yapılmadı. Kepez, incelenen 7 noktadan biriydi. Ayrıca Barbaros Mahallesi, Kepez'den teknik özellikleri, akıntı ve dalga modelleme sonuçları bakımından da üstün bulundu. Mutan'ın, beldesine yat limanı kazandırma arzusuna ve samimiyetine saygı duyuyorum. Keşke kazma yerine bize yer teslimi yapabilse zaten sorun kalmazdı."

Çanakkale'ye yat limanı kazandırmak için bütün samimiyetlerini icraatlarıyla ortaya koyduklarını, gereken bütün sondajları, analizleri, teknik araştırmaları, harcamaları yaparak izin ve yazışmaları sonuçlandırdıklarını belirten Engin, şöyle devam etti:

"Yapılan teknik araştırmalar ve Çanakkale Belediyesi'nin yönlendirmesiyle en uygun yer olarak Barbaros Mahallesi ortaya çıktı. Sayın Başkanın seçim kitabında ve Çanakkale Belediyesi'nin strateji planında, marina için önerilen yer, Barbaros Mahallesi. Biz samimiyetlerine inanarak yola çıktık. Barbaros Mahallesi'ndeki yat limanı projesi için ilgili bütün kurumlar da olumlu görüş bildirdi. ÇED olumlu belgesi alındı. İş uygulamaya gelince bütün bu gerçeklerden bihaber gibi adresler gösterilmesini anlamıyorum. Bizler siyasetten anlamayız. Özümüz de sözümüz de birdir. Üyelerimiz de halkımız da bizlerden tartışma değil, icraat bekliyorlar. Biz hazırız. Samimiyseniz 'evet' deyin yarın Çanakkale Yat Limanı'nı, Barbaros Mahallesi'ne yapmaya başlayalım."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim