• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Yat limanı projesi Çanakalelilerin projesi

Yat limanı projesi Çanakalelilerin projesi
Çanakkale yat limanının yeri ile ilgili yapılan eleştirilere cevap veren ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Yat Limanı Projesi'nin birçok alternatif içinde seçildiğini söyledi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Yat Limanı Projesi'nin birçok alternatif içinde seçildiğini söyledi.

Çanakkale'nin gelişimine önemli katkı sağlayacağı düşünülen ve kentin en önemli projeleri arasında yer alan yat limanı projesine yönelik yapılan eleştirilere, Engin cevap verdi. Yat limanı yeri için Çanakkale sahilinde çeşitli alternatiflerin incelendiğini ve gerekli kriterlere en uygun bölge olarak Kuruçeşme Mevkii'ndeki proje alanı belirlendiğini belirten Engin, proje alanında batık cisim bulunmadığını belirterek, çevrenin korunmasına azami özen gösterileceğini söyledi.

Engin, "Yapılacak bütün iş ve işlemlerde çevrenin korunmasına azami özen gösterilecektir. Yer seçimi için çalışma yapılmadığı iddiaları doğru değildir. Kentimiz sahilinde Nara Burnu, Sarıçay, Kepez Dalyan mevkii, Karanlık Liman ve Barbaros mahallesi incelenerek gerekli kriterlere en uygun bölge olarak proje alanı belirlenmiştir. Yer seçimi yanlış diyenlerin eleştirilerine saygı duymakla birlikte, sürece yapıcı katkı sağlanabilmesi için doğru yer önerilerini proje kriterleriyle birlikte ortaya koyarak kamuoyu bilgisine sunmaları gerektiğini düşünüyoruz. Çanakkale Yat Limanı Projesi; Biga'dan Ezine'ye, Ayvacık'tan Lapseki'ye, Esenler'den Kepez'e, Fevzipaşa'dan Barbaros'a kadar bütün Çanakkale'nin, Çanakkalelilerin projesidir. Projeye 4 gün içinde 12 binin üstünde imza ile destek verildi." dedi.

Çanakkale Yat Limanı Projesi'nin tüzel kişiliği tamamı kamu yararına faaliyet gösteren Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi, Çanakkale Belediyesi, Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı, GESTAŞ ve ÇTSO ortaklığında oluşuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim