• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Yatırım Adası ve Demiryolu müjdesi

Yatırım Adası ve Demiryolu müjdesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu 4 bakanıyla birlikte Doğu Karadeniz Projesi Eylem Planı’nı Ordu’dan açıkladı. Davutoğlu, 8 ili birbirine bağlayan Yeşil Yol’un en kısa sürede bitirileceğini açıkladı.

DEMİRYOLU VE YATIRIM ADASI İÇİN SÜRPRİZ ÇIKIŞLAR

ARSİN’DE deniz dolgusu yöntemiyle Yatırım Adası Projesi’ni bitireceklerini, 1.8 hektar büyüklüğünde 100 yatırım parseli oluşturacaklarını söyledi. Demiryolu hattını Erzincan-Gümüşhane-Trabzon olarak belirledi ve “Etüdünü tamamlayacağız” dedi.

HAVA LİMANI 2. PİSTİ İLE GEN LABORATUVARI…

TRABZON Havalimanı 2. pist çalışmasını tamamlayacaklarını Trabzon Merkez Araştırma Gen Laboratuvarı kuracaklarını, aralarında Trabzon’un da bulunduğu ve bölgenin 3 vilayetine 3 soğuk hava deposu yapacaklarını açıkladı.

FINDIK BORSASI GELİYOR

GİRESUN’A Fındık Spot Borsası kuracaklarını, bölgede 10 bin işletmeye 120 milyon lira destek sağlayacaklarını açıkladı. Bölgeye 10 bin 740 kişilik yeni öğrenci yurdu ve 3 bin 255 yataklı yeni hastaneler kuracakları sözünü verdi.

YENİ SOSYAL MERKEZLER

RİZE ve Gümüşhane’de birer Giresun’da iki Trabzon’da ise dört adet sosyal hizmetler merkezi kuracaklarını Gümüşhane ve Of’ta ayrıca Gençlik Merkezleri inşaa edeceklerini sözlerine ekledi.

KALKINMA BÖLGESEL OLACAK

GİRESUN, Gümüşhane, Rize Üniversiteleri ve KTÜ’ye yönelik yeni yatırımları dile getiren Davutoğlu, bölgesel kalkınmanın ip uçlarını verdi. Davutoğlu, OSB’lerden turizme tüm alanlarda bölgesel bir kalkınma stratejisi çizdi.

Giresun’un beklediği hizmetlerle ilgili de müjde veren Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: “Denizi doldurup, güzel bir havaalanı yaptık. Kısa süre sonra hizmete açacağız. Karadeniz Sahil Yolu’nu tamamladık, şimdi dağlardan yeşil yol yapacağız. Karadeniz’in yaylaları şifadır. Buraları Türkiye’nin en cazibe merkezi, turizm alanları yapacağız. Giresun’un hayali olan Eğribel Tüneli’ni de açıp, Giresun’u Sivas’a bağlayacağız. Demiryolu için de ne yapılacağına birlikte karar vereceğiz. Alan bazlı fındık destekleme ödemelerini mart ve nisan aylarında yapacağız. Yine Giresun’a çevre yolunu da yapacağız. Giresun ne isterse başımızın tacıdır.” şeklinde konuştu.

www.ulastirma.com.tr

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim