• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Yatırımcı, Arnavutluk’a da RO-RO istiyor

Yatırımcı, Arnavutluk’a da RO-RO istiyor
İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), 60 firma ile bu yıl beşinci kez Türk Ürünleri Sergisi açtığı Arnavutluk, Türk yatırımlarını bekliyor.

Yatırımcı, Arnavutluk’a da RO-RO istiyor

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), 60 firma ile bu yıl beşinci kez Türk Ürünleri Sergisi açtığı Arnavutluk, Türk yatırımlarını bekliyor.

Durres Limanı'nın önemine dikkat çeken Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hasan Aşan, "İş dünyası Türkiye'den Durres Limanı'na Ro-Ro seferlerinin yapılmasını istiyor" mesajı verdi. Arnavutluk'ta ticaret yapan Türk firmalarının yöneticileri de Durres Limanı'nın Türkiye'nin Avrupa'ya açılacak kapısı niteliğinde olduğu vurguladı.

Sergi açılışı nedeniyle Arnavutluk'ta bulunan Türk işadamları ve basın mensuplarına resepsiyon veren Tiran Büyükelçisi Hasan Aşan, Durres limanı'nın taşıdığı büyük öneme dikkat çekerek, "İş dünyası Türkiye'den Durres Limanı'na Ro-Ro seferlerinin yapılmasını istiyor" mesajını verdi.

Büyükelçi Aşan, TİKA'nın ticareti ve kültürü geliştirmek adına yaptığı çalışmalara değinerek, "Arnavutluk hızla gelişiyor. Durres'le Makendonya arasındaki otobanın yapımı tamamlandı. Türkiye'nin bu gelişmişlikte daha çok payı olabilir" dedi.

Türkiye'nin AB'ye açılan kapısı

Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Türk firmalarının müdürleri de, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ticaretin daha üst düzeye çekilmesi için Durres'e Ro-Ro seferlerinin düzenlenmesinin önemine değinerek, bu limanın Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olabileceği vurgusun yaptılar.

TÜİK verilerine göre Türkiye'nin Arnavutluk'a olan ihracatı 1997 yılında 41 milyon dolar iken bu rakam 2010 yılında 241 milyon dolara yükseldi. Türkiye'nin Arnavutluk'tan yaptığı ithalat da 3,3 milyon dolardan 86 milyon dolara çıktı.

Alpet 93 istasyon ile lider

Alpet Genel Müdürü Mustafa ERGİ, Arnavutlukta şuanda 93 istasyonumuz var. Ülkede Pazar lideriyiz. Balkan coğrafyasında şimdlilik sadece bu ülkede faaliyet gösteriyoruz. İleriki dönemlerde bu coğrafyaya açılabiliriz. Bunun haricinde Türkiye'de 450 istasyon olmakla birlikte Kıbrıs'ta da istasyonlarımız var. Alpet 93 istasyona 6 yıl gibi kısa bir sürede ulaştı. Bu bizim için önemli ve güzel bir başarı. Arnavutluk eğer AB'ye girerse gelişimi çok daha hızlı olur. Çünkü AB'nin göbeğinde bir ülke.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim