• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Yatlar denize indi

Yatlar denize indi
Çayağzı Limanı'nda geçen yıl turizm sezonu sonunda karaya çekilerek bakıma alınan günübirlik tur tekneleri ve yatlar, yeni sezonla birlikte yeniden denize indirildi. Bakım ve çekek yerinde yaklaşık 5 ay boyunca çürüyen ve kırılan aksamları değiştirilen ya

Çayağzı Limanı'nda geçen yıl turizm sezonu sonunda karaya çekilerek bakıma alınan günübirlik tur tekneleri ve yatlar, yeni sezonla birlikte yeniden denize indirildi. Bakım ve çekek yerinde yaklaşık 5 ay boyunca çürüyen ve kırılan aksamları değiştirilen yatlar, boyandı, cilalandı. Motor bakımları ve dekorasyonları da yapılan Demre Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi'ne ait 40 yat ve 60 tekne, karadan yürütülerek denize indirilecek noktaya kadar getirildi. Kızaklarla denize indirilen yatlar, son kontrolleri denizde yapıldıktan sonra Çayağzı Limanı'ndan tatilcileri alarak Kekova koylarına mavi tura başladı. 

KEKOVA'DA DENİZ KEYFİ 

Çayağzı Limanı'ndan Kekova turuna çıkan turistler, önce Batık Kent'i geziyor. Teknelerin altındaki özel camlı bölmeden Akdeniz'in derinliklerindeki tarihi kalıntıları görme şansı bulan tatilciler, ardından kartal yuvasını andıran Simena Antik Kenti'ne yöneliyor. Turda verilen yüzme molasında, yerli ve yabancı turistler kendini denize atarak serinliyor, bu anların tadını çıkarıyor. Mola anında, isteyenlere Türkiye'de sadece Demre'de yetişen mavi yengeç sunuluyor. Mola sonrasında tatilciler bir sonraki durakları Korsan Mağarası'nda turun keyfini çıkarmaya devam ediyor. Her gün yaklaşık 3 bin kişinin çıktığı Akdeniz'deki mavi yolculuk, teknelerin çıkış noktası Çayağzı Limanı'na yanaşmasıyla sona eriyor.

DOĞA VE TARİH CENNETİ

Mavi tura çıkan Ukraynalı Ekaterina Vistavkina, Türkiye'ye tatil için ilk kez geldiğini söyledi. Tatillerini Yunanistan'da geçirdiğini, iki ülkeyi karşılaştırmak için bu kez Türkiye'ye geldiğini vurgulayan Viztavkina, "Kekova'yı gördükten sonra artık tatillerimi Türkiye'de geçirmeye karar verdim. Kekova gerçekten bir doğa ve tarih cenneti" dedi.

Rus Timur Nasirov ise "Kekova'nın güzelliklerini anlatmak oldukça zor. Doğa, tarih, deniz iç içe girmiş bir cennet. İnsana heyecan veren bir yer. Ama, Batık Kent niçin restore edilmiyor anlamadım" dedi.

Sibirya'dan Türkiye'ye tatile gelen Rus Tamara Kuline de "Kekova'yı gören her insan güzellikleri karşısında şaşırır. İlk kez geldim. Burası inanılmaz, muhteşem bir cennet. İnanın burayı görünce heyecanlandım ve büyülendim" diye konuştu.

YAT VE TEKNE TURU

Demre Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi 2'nci Başkanı Hayrettin Özkan ise tüm teknelerin denize indirildiğini ve tatilcileri mavi yolculuğa çıkardıklarını kaydetti. Demre'de 40'ı kooperatife bağlı olmak üzere 100 günübirlik yat ve teknenin hizmet verdiğini anlatan Özkan, iyi bir turizm sezonu geçirilmesi dileğinde bulundu.

http://www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim