• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

"Yavaş konuşur, soyadım gibi iş yaparım"

"Yavaş konuşur, soyadım gibi iş yaparım"
AK Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kendisine "Bu bakan yavaş konuşur soyadı gibi iş yapar" dendiğini belirterek, "Ben bunu İzmir'de de yapmak istiyorum" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kendisine "Bu bakan yavaş konuşur soyadı gibi iş yapar" dendiğini belirterek, "Ben bunu İzmir'de de yapmak istiyorum. Yaptık. Ama yetki alanım içinde olmayan konularda İzmirliler bize yetki verirse onları da süratle yapar geçeriz" dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret eden Yıldırım, İzmir milletvekili olarak bugün ilave bir sorumlulukla iş adamlarının karşısında olduğunu belirtti.

Yıldırım, "İzmir'in, İzmirlilerin yararına olan her türlü işin arkasında olacağız. Bizim hayatımız proje. 11 yılımıza baktığınızda 4 bin tane tamamladığımız proje var. 81 vilayette, vatan toprağının her köşesinde projeler kendisini gösteriyor" diye konuştu.

İzmir için çok güzel başlayan ve devam eden, planladıkları projelerin olduğunu, bunların bir kısmının İzmir'i Anadolu'ya dünyaya bağlayan projeler olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Hep birlikte yapacağız. Kruvaziyer limanından eğer biz gelen misafirleri Kemeraltı'na, Agora'ya götüremiyorsak İzmir'de konuşacak bir şey yok. Diğerlerini siz hesap edin. Bunların hepsi kolayca sürdürülebilecek meseleler. Yeter ki birbirimizin enerjisini tüketmeyelim, aynı yönde hareket edersek, aynı hedefe odaklanırsak hepsini hallederiz. Birbirimize şüpheyle yaklaşırsak 'Efendim işte proje düşünüyor ama bunun arkasında ne var.' Bu başladı mı en hayırlı, en güzel iş bile yürümez. Tıkanır."

İZTO'nun bütün adaylara eşit mesafede olduğunu belirterek tavrını koyduğunu, kendilerinin de farklı bir şey istemediğini ifade eden Yıldırım, "Biz, İzmir kazansın diyoruz. Ahmet, Mehmet, Ali, Veli değil. İzmir kazansın" dedi.

İzmir'in ticaret kültürünün olduğunu, üretim, tarım gibi hayati bir alanda büyük imkanlara sahip olduğunu dile getiren Yıldırım, kentteki potansiyeli ortaya çıkarmak istediklerini vurguladı.

"Bu bakan yavaş konuşur, soyadı gibi iş yapar"

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bana hep şunu söylerler. Bu bakan yavaş konuşur soyadı gibi iş yapar. Ben bunu İzmir'de de yapmak istiyorum. Yaptık. Ama yetki alanım içinde olmayan konularda İzmirliler bize yetki verirse onları da süratle yapar geçeriz. Bunların konuşacağımız konular olmaması lazım. Konuşacağımız konu İzmir'de yaşayan 4 milyon insanın hayatına nasıl değecek, ekonomisi nasıl şehirde yankılanacak, ne kadar gencimiz iş bulacak, sonuçlar bunlar olması lazım. Bina yapacaksınız, teleferik, metro yapacaksınız bunları lütuf gibi kimse görmesin.

İzmir'in seçimi sadece bu şehrin seçimi değil. Ege Bölgesi'nin seçimi olacak. 10 milyon Ege Bölgesi'ndeki bütün iller buradaki hareketlenmeden, buradaki rüzgardan aynı şekilde etkilenecek. Batı Marmara'nın, Türkiye'nin ihracatındaki en büyük olmasında, İzmir'in Ege'nin arkasında gelmesinin çok haklı bir izahı yok. Potansiyel, toprak, birikim burda. Yapar mıyız? Bunu yaparız arkadaşlar. Yeter ki İzmirli bize güvensin, bize yol versin. Biz de İzmir'in kazanması için ekibimizle çalışacağız. Bütün kesimlerini İzmir'in temsil edecek bir ekip oluşturacağız. Hatır, gönül işi yapmayacağız. 'Ben bu işin dışında kaldım' kimsenin dememesi için azami gayret göstereceğiz."

Yıldırım, İzmir'in uçakla direk yurt dışı yeni bağlantılarının mutlaka olacağını, bunun altyapı çalışmalarını yaptıklarını kaydetti.

"Umarım bu yarıştan galip çıkarsınız"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Yıldırım'ın kendileri kadar İzmirli olduğunu, kente yaptığı katkılar nedeniyle Oda olarak 2 yıl arka arkaya "İzmir'e katkı ödülü" alan tek kişinin Binali Yıldırım olduğunu belirtti.

Yıldırım'ın İzmir'e ve Türkiye'ye 11 yıllık bakanlığı boyunca çok büyük hizmetler verdiğini, bunların unutulamayacağını vurgulayan Demirtaş, Yıldırım'ın İzmir milletvekilliğini hakkıyla yerine getirdiğini, problemleri çözme konusunda ciddi çaba gösterdiğini dile getirdi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığındaki ilk ziyaretini kendilerine gerçekleştirmesinden dolayı Yıldırım'a teşekkür eden Demirtaş, bütün siyasi partilere eşit mesafede olduklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Hiçbir şeyden yılmadınız. Başarılı bir seçim çalışması ve sonrasında da başarılı olmanızı diliyorum. İZTO olarak her türlü konuda bilgi desteği vermeye de hazırız. '35 İzmir 35 Proje' dediniz. Bunun büyükçe bölümü de bitti ya da başlandı. Bakanlığınız boyunca Türkiye ve İzmir'de büyük projelere imza attınız. Saymakla bitmeyecek pek çok proje sizin imzanızı taşıyor. Şimdi büyükşehir adaylığınız hayırlı Uğurlu olsun, başarı diliyoruz. Büyükşehir belediye başkanı olacak kişiden çok büyük beklentimiz var. Umarım siz başarırsınız, bu yarıştan galip çıkarsınız."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim