• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Yazıcıoğlu kazasından yine sonuç çıkmadı

Yazıcıoğlu kazasından yine sonuç çıkmadı
TÜBİTAK, Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili ortaya çıkan radar kayıtlarından oynama yapılabileceği gerekçesiyle sonuç çıkmadığını açıkladı.
Helikopter kazasında vefat eden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce Genelkurmay Başkanlığı, helikopterin düştüğü dakikalarda bütün radarların bozulduğunu ve bu yüzden bölgedeki savaş uçaklarının görüntülerinin elinde olmadığını duyurmuştu. Savcılık ise Erzurum'daki radardan elde ettiği görüntüleri, incelenmesi ve savaş uçaklarının teknik olarak helikopteri düşürme ihtamalinin bulunup bulunmadığının tespiti için TÜBİTAK'a yollamıştı.
 
Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre radar kayıtlarını inceleyen TÜBİTAK, eldeki görüntülerin üzerine oynama yapılabileceğini, bu yüzden de söz konusu kayıtlarla bir sonuca ulaşılamayacağını belirtti. Bu noktadan sonra kayıp radar görüntüleriyle izlenecek yeni yol haritasını savcılık belirleyecek.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) yaptığı araştırmalar, helikopterin bir savaş uçağı tarafından savrulmuş olabileceği ihtimalini gündeme getirmişti. Soruşturma daha sonra Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na geçti. Genelkurmay Başkanlığı, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, kazanın yaşandığı gün saat 15.03.02 ile 15.07.40 arası dijital radar görüntü kayıtlarının, doğu bölgesindeki tüm radarlarda meydana gelen kısa süreli bir arıza nedeniyle alınamadığını aktardı. DDK'nın daha önce yaptığı tespitlere göre helikopter tam da bu zaman aralığında düştü. Yani helikopterin düştüğü anda etrafından bir savaş uçağının geçip geçmediğini gösterecek radar kayıtları yok. Çünkü radarlar o anda 4 dakika 47 saniye boyunca bozuk görünüyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim