• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Yazıcıoğlu soruşturmasında tutuklu kalmadı

Yazıcıoğlu soruşturmasında tutuklu kalmadı
Büyük tartışmalarla yürürlüğe giren 3. yargı paketi, şu ana kadar en çok Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasını etkiledi.

Eski BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu olan son muvazzaf askerler Aydın Özsıcak da tahliye edildi. Özsıcak, helikopter enkazı üzerinden cihaz sökerken görüntüleri basına yansıyan isimdi. Olayla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na (DDT) rapor hazırlattıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Enkazdan cihazı keçiler sökmedi." diyerek tartışmaya dahil olmuştu. Son tahliye ile Yazıcıoğlu soruşturmasında tutuklu şüpheli kalmadı. Soruşturma kapsamında tutuklanan muvazzaf askerler Cemal Şahin ve Nedim Bakırhan da 3. yargı paketinin TBMM'den geçmesinin hemen ardından serbest bırakılmıştı. 

 
Soruşturma sürecini BBP adına takip eden Avukat Selami Ekici, özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmasının halen devam eden tarihi davalara vereceği zarar konusunda önceden uyarıda bulunduklarını söyledi. ÖYM'lerin kapatılmasıyla birlikte, etkin soruşturmanın önüne geçildiğini belirten Ekici, "Mahkemesi süren davalar eski yasaya göre takip edilecekti. Ama bizim davamız soruşturma aşamasında olduğu için, tüm işlemler özgürlük hakimlerinin denetiminde. Onlar da art arda tahliye kararları verdiler." dedi. Yazıcıoğlu soruşturmasının, Ergenekon, 28 Şubat ve Balyoz gibi davaların sonuçlanması açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Ekici, "Muhsin Yazıcıoğlu, hayatı boyunca milli iradeye karşı örgütlenen karanlık odaklarla mücadele etti. Genel Başkan'ımızı şehadete götüren süreç aydınlatılabilseydi, bugün bambaşka ve daha aydınlık bir Türkiye'de yaşıyor olurduk." şeklinde konuştu.
 
BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopter, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş Göksun ilçesinde Keş Dağı'nda düşmüştü. Enkaza ancak iki gün sonra ulaşılabilmesi bazı soru işaretlerinin doğmasına neden olmuştu. Yine aynı şekilde kazanın yaşandığı zaman diliminde bölgede olduğu ortaya çıkan savaş uçakları, helikopterin dış nedenlerle düşürülmüş olabileceği ihtimalini akıllara getirmişti. Helikopterin üzerindeki GPS cihazlarının kaybolması ve bu durumun Devlet Denetleme Kurulu raporuna yansımasının ardından da, olaya Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı el koymuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim