• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Yelkenciler Atina'dan madalyayla döndü

Yelkenciler Atina'dan madalyayla döndü
Türkiye, Yunanistan'da düzenlenen Atina Eurolymp Week 2014 Yelken Yarışları'nı birer altın ve gümüş madalyayla tamamladı.

Türkiye, Yunanistan'da düzenlenen Atina Eurolymp Week 2014 Yelken Yarışları'nı birer altın ve gümüş madalyayla tamamladı.

Türkiye Yelken Federasyonu'ndan (TYF) yapılan açıklamaya göre, 14-20 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen yarışlarda Türkiye'yi 5'i kadın toplam 15 sporcu temsil etti.
 
Laser standart sınıfında mücadele eden milli sporculardan Güneycan Kaptan, organizasyon süresince birincilik koltuğunu kimseye bırakmadı. Galatasaray Kulübü sporcusu Kaptan, gösterdiği başarılı performansla altın madalyanın sahibi oldu.
 
Yarışlara laser radial kategorisinde katılan milli yelkenci Ecem Güzel ise ikincilik kürsüsünde yeraldı.
 
Hedef olimpiyat kotası
 
Altın madalya kazanan Güneycan Kaptan, takım olarak yeni bir sezona başladıklarını belirterek, "Daha çok çalışarak başarı grafiğimizi sürekli artırmak istiyoruz. Hedefimiz olimpiyat kotasını bu sene kazanabilmek. Bizi bu yolda destekleyen kulübüm Galatasaray’a ve Türkiye Yelken Federasyonu'na teşekkür ederim” ifadesini kullandı. 
 
İkinci olan Ecem Güzel ise Türkiye'ye madalyayla dönmekten duyduğu gururu ifade etti.
 
TYF Sportif Koordinatörü Mahmut Saral da 2014 yılı itibarıyla yepyeni bir sayfa açtıklarını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Milli takım olarak katıldığımız ilk yarışta sporcularımızla güzel bir mücadele verdik. Güzel bir yarış haftası oldu. Mücadele veren tüm sporcularımızla gurur duyduk. Aldığımız başarılar hepimizi sevindirdi. Zorlu bir senenin içerisindeyiz. Hedefimiz 2016 Olimpiyat Oyunları yolunda ilerlemek ve kota yarışına iyi bir hazırlık yapmak. Bu süreçte bize inanarak destek veren herkese ve TYF yönetimimize, teknik ekibimiz ve sporcularımız adına teşekkürlerimizi sunarım."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim