• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Yelkenciler Soma'yı unutmadı

Yelkenciler Soma'yı unutmadı
Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenen Bodrum International Optimist Regatta ( BİOR-Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları) kortej yürüyüşü ile başladı.

Türkiyenin ilk uluslararası optimist yarışları olma özelliği taşıyan organizasyonda 10 ülkeden yaklaşık 170 sporcu mücadele edecek. Türkiyenin çeşitli illerinden gelen yelkenciler, yürüyüşe Somadaki madencileri anmak için üzerinde madenci fotoğrafı ve sonsuzluk işareti baskısı bulunan tişörtler giyerek katıldı.

Bodrum Spor Yelken Şubesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Denizciler Derneği desteğiyle düzenlenen 2nci Bodrum International Optimist Regatta yarışları Yunanistan, Rusya, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya, İtalya, Slovenya, Avusturya, Danimarka ve Türkiyeden 170 sporcuların katılımıyla başladı. Haziranda sona erecek yarışlar öncesinde sporcular, Neyzen Tevfik Caddesinden başlayan Belediye Meydanında son bulan yürüyüşte ülkelerini temsil etti.

Türkiyenin çeşitli illerinden yarışa katılan yelkenciler kortej yürüyüşünde Somayı unutmadıklarını gösterdi. Türk sporcular, üzerinde sonsuzluk işareti ve madenci resminin bulunduğu ve Soma yazan tişörtler giyerek Somada yaşananları ve ölen madencileri unutmadıklarını gösterdi.

Bodrumun İçmeler Mevkiindeki Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Kulübü Kayıkhane tesislerinde gerçekleşecek yarışlarda Ali Turan Yılmazkoçun başhakemliğinde 12 hakem görev yapacağı bildirildi.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Meclis Başkanı Rüştü Tezcan, organizasyonun çalışmalarının Soma faciasından önce yapıldığını ve uluslararası olması nedeni ile iptal edemediklerini kaydetti. Tezcan "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Bodrum Uluslararası Optimist yarışlarını Soma faciası nedeniyle müziksiz ve eğlencesiz olarak gerçekleştireceğiz. Bu acımız varken planlanan normal programı uygulamamız mümkün olamazdı. Sadece yarışları gerçekleştirip, ödülleri sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim