• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yemen tahliyelerinde büyük pay THY'den

Yemen tahliyelerinde büyük pay THY'den
Yemen'de Ocak ayından beri devam eden siyasi krizden ve güvenlik zafiyetinden kaynaklanan yabancı uyrukluların tahliyesi devam ederken, Türk Hava Yolları (THY) bu işlemde önemli bir pay üstlendi.

Yemen'deki Avrupalıları THY taşıyor

Yemen'de Ocak ayından beri devam eden siyasi krizden ve güvenlik zafiyetinden kaynaklanan yabancı uyrukluların tahliyesi devam ederken, Türk Hava Yolları (THY) bu işlemde önemli bir pay üstlendi.

Birçok AB üyesi ülkenin ve ABD'nin vatandaşlarına yönelik "seyahat uyarısında" bulunduğu Yemen, diplomatik misyon çalışanları ile başta enerji ve inşaat sektöründe faaliyet gösterenler olmak üzere yabancı şirket çalışanları tarafından terk ediliyor.

Türk Hava Yolları (THY) Yemen Bürosu Müdürü Serkan Özbüyükyörük, yaptığı açıklamada, söz konusu tahliyelerin büyük bir kısmının THY kanalıyla yapıldığını söyledi.

En büyük tahliyenin Mart ayı içerisinde gerçekleştiğini belirten Özbüyükyörük, ''Tahliye edilen yolcu sayımız Mart ayında 1500'ü buldu. Özellikle enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin birçok çalışanı ülkelerine THY seferleriyle gittiler'' dedi.

Özbüyükyörük, söz konusu tahliyelerde çift yönlü bilet satışlarının yapıldığını, ülkede istikrarın sağlanması halinde bu yolcuların geri dönmesinin beklendiğini ifade etti.

750 MİLYON DOLARLIK SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ

THY, Yemen'e 2003 Şubat ayında haftada iki seferle başlattığı uçuşlarını haftada dört uçuşla devam ettiriyor. Özbüyükyörük, Haziran ayında seferleri "günlük uçuşlar" şeklinde artıracaklarını bildirdi.

Yemen'in önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu, özellikle "sağlık turizmi" konusunda yıllık 750 milyon dolarlık pazarı Türkiye'ye kanalize etme çalışmaları içinde olduklarını ifade eden Özbüyükyörük, şunları söyledi:

"Yemenliler sağlık konusunda başta Mısır, Ürdün ve Almanya gibi ülkeleri tercih ediyorlar. Bu ülkelerden daha ucuz ve daha iyi hizmet veren Türkiye'yi Yemen insanının hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Zira Yemen, ülkemizde tarihten gelen bağlarla daha iyi ve Yemenli daha bir sempatiyle algılanıyor. Bu yüzden daha konforlu ve güvenilir sağlık hizmetlerini Yemen'in dikkatine çekmeyi planlıyoruz."

Yemen'deki Türk nüfusuna da değinen Özbüyükyörük, Yemen'in Libya'dan daha fazla bir potansiyele sahip olduğunu, Türk firmalarının bu ülkeye daha çok gelmesi gerektiğini söyledi.

"VİZELERİN KALDIRILMASI GECİKTİ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ocak ayında Yemen'i ziyareti sırasında üzerinde anlaşılan, iki ülke arasında vizelerin kaldırılmasını öngören protokolü uygulamada geç kalındığını belirten Özbüyükyörük, vizelerin kalkmasıyla birlikte Yemen'e yapılacak uçuşlarda önemli bir artış beklendiğini ifade etti.

Söz konusu protokolün Yemen genelinde devam eden siyasi kriz nedeniyle uygulamaya geçirilmesinde gecikme yaşandığını bildiren Özbüyükyörük, ''Bu konudaki girişimlerimiz Sana Büyükelçiliğimiz ile yaptığımız ortak çalışmalarla devam ediyor'' dedi.

"KIVANÇ TATLITUĞ VE BARCELONA"

Yemen genelinde 170'e yakın acentayla hizmet veren THY, ülke genelinde yaptığı tanıtım çalışmalarıyla dikkati çekiyor. Bu tanıtımların en önemli unsurları ise Kıvanç Tatlıtuğ ve Barcelona.

Ulusal gazetelerin reklam müdürleriyle Türkiye'ye seyahatler düzenlediklerini kaydeden Özbüyükyörük, Yemen'deki "Türkiye" algısının gittikçe olumlu yönde ilerlediğini ve TV kanallarında başta THY'nin olmak üzere Türkiye'nin birçok tanıtım filminin yayımlandığını belirtti.

Sponsorluk anlaşması yaptıkları İspanyol futbol kulubü Barcelona'nın maçlarına promosyon uçuşlarla yolcu taşıdıklarını aktaran Özbüyükyörük, bu açuşlara katılan bir gazetecinin, kendi gazetesinde THY'yi tam sayfa haber yaptığını söyledi.

Tüm Ortadoğu'da olduğu gibi Yemen'de de beğenilen Türk dizisi karakterlerinden Kıvanç Tatlıtuğ da THY'nin reklamlarında boy gösteriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim