• BIST 9539.34
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Yemen'de Cihan-1'in mürettebatına ceza

Yemen'de Cihan-1'in mürettebatına ceza
Yemen'de, yasa dışı silah sevkiyatı yaparken Aden Körfezi'nde ele geçirilen İran bandıralı Cihan-1 adlı geminin mürettebatı hakkında açılan dava sonuçlandı.

 

Yemen'de, yasa dışı silah sevkiyatı yaparken Aden Körfezi'nde ele geçirilen İran bandıralı Cihan-1 adlı geminin mürettebatı hakkında açılan dava sonuçlandı. Mürettebata, 1 ile 10 yıla kadar hapis cezası verildi.
 
Adli kaynaklardan alınan bilgilere göre, İran menşeili silahları Yemen'e sokmak isterken bu yılın başında Aden Körfezi'nde ele geçirilen Cihan-1 adlı geminin 9 mürettebatı hakkında, "ülkeye yasa dışı silah sokma ve ülke güvenliğini tehdit edecek yasa dışı ticaret yürütme" suçlamasıyla dava açıldı. 
 
Bugün karar duruşması yapılan davada, tümü Yemen uyruklu olan sanıkların suçlu bulunduğu ve 3 sanığa 6 yıl, 4 sanığa 1 yıl ve bir sanığa 10 yıl hapis cezası verildiği belirtildi.
 
23 ocak 2013'de Yemen Sahil Güvenlik Güçlerinin Amerikan Donanması ile işbirliği içinde yürttüğü operasyonda Aden körfezinde durdurulan Cihan 1 adlı gemide İran'dan getirilen ve aralarında hava saldırı füzeleri, Katyusha roketleri, çok sayıda patlayıcı ve elektronik techizatın bulunduğu ağır silahlar ele geçirilmişti.
 
Tahran yönetiminin defalarca reddettiği "Kargonun İran'a ait olduğuna yönelik" iddialar Birleşmiş Milletler (BM) müfettişlerinin Yemen'de kargo üzerinde yaptığı incelemelerle çürütülmüş ve İran'a silah ihracatını yasaklamaya yönelik bir karar verilmişti.
 
Yemenli bazı askeri kaynaklar ise yakalanan İran menşeli bu gibi silahların ülkenin kuzeyindeki Şii Husi gruplara destek için yollandığını ve bu gibi yasa dışı faaliyetlerin bugün Sa'da bölgesinde yaşanan Şii-Selefi çatışmalarının en büyük sebebi olduğunu iddia ediyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim