• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Yeni balıkçı mekanı 'Denizkondu' olacak

Yeni balıkçı mekanı 'Denizkondu' olacak
Kocaeli'nde deniz üzerine kurulan ve 'denizkondu' olarak adlandırılan barınaklar, hem balıkçılık yapmak isteyenlerin hem de tatil mekânı arayanların meskeni oldu.

Balıkçıların yeni mekanı 'Denizkondu'

Gecekondu olarak tabir edilen kaçak yapılara bir yenisi daha eklendi. Kocaeli'nde deniz üzerine kurulan ve 'denizkondu' olarak adlandırılan barınaklar, hem balıkçılık yapmak isteyenlerin hem de tatil mekânı arayanların meskeni oldu.

Bu yapılar, ilk başlarda denize kazıklar çakılarak iki kişinin sığabileceği şekilde yapılırken, şimdilerde dubleks daire olarak bile inşa edilebiliyor. Kazıklar üzerindeki köprüler vasıtasıyla ulaşılan barınakların geçmişi yıllar öncesine dayanıyor. Daha önce İzmit Marina'da hizmet veren balıkçılar, buradaki sahil düzenlenmesinin ardından 35 yıl önce Cumhuriyet Mahallesi Plaj Yolu sahiline gönderildi. Çevresi inşaat atıkları ile dolu olan sahilde balık tutmaya başlayan balıkçılar, sahilde yer bulamayınca deniz yüzeyine barınak yapmaya başladı.

Yaklaşık 30 yıldır buradaki barınağı kullanan Kadir Okdan, barınakların kendileri için vazgeçilmez olduğunu söylüyor. Denizden ayrı yaşamak istemedikleri için bu barınakları kullandıklarını belirten 61 yaşındaki Okdan, belediyenin burada düzenlenme yapmasını istiyor. Teknesi ile ara sıra balığa çıkan Hacı Nuri Utadan ise belediyenin bölgede düzenleme yapmasını, barınakların turizme açılmasını arzu ettiğini belirtiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim