• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Yeni Clio ve Megane Türkiye'de

Yeni Clio ve Megane Türkiye'de
Yeni Clio R.S. 200 EDC 44.000 Euro, Megane R.S. 2.0T ise 45.000 Euro fiyat ile Türkiye’de Haziran 2014’ten itibaren sipariş üzerine satışa sunuluyor.

00055250.jpgAraçlar, Renault’nun konfor ve çok yönlülük konusundaki deneyimine, aynı zamanda Renault Sport Technologies’nin yarış alanında oluşturduğu uzmanlığına dayanıyor.

Yeni Clio R.S. 200 EDC, çift kavramalı EDC vites kutusu ve Renault Sport tarafından yeni geliştirilen 1.6 Turbo 200 bg  motora sahip.

Yeni Megane R.S ise 1998 cm3 silindir hacmine, 265 bg maksimum güce sahip 6 ileri manuel vites kutusu ile donatılmış 360 Nm tork değeri ile benzinli motora sahip.Clio R.S. Dieppe (Normandiya) fabrikasında ve Megane R.S. ise Palencia (İspanya)’da üretiliyor.

Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC’nin özellikleri

Renault Sport Technologies’nin bu en son modelinde özel tamponlar ve eşikler, çift egzoz çıkışı mevcut. Clio R.S., Renault’nun Formula 1’deki özelliklerine gönderme yapan ayrıntılara sahip: aerodinamiği arttırmak için arka difüzör, ve özel tasarımlı rüzgarlık.

Yeni Clio R.S’in baskın siyah tonuna kırmızı ayrıntılar kontrast oluşturuyor. Kırmızı renk, dikişler ve spor direksiyonun sıfır noktası ile aynı zamanda havalandırma çerçeveleri ve kapı çıtaları üzerinde de kullanıldı. Vites kolu topuzu da kırmızı detaylar sunuyor.

Koyu metal renkli vites değişim kumandaları, direksiyon arkasında sürekli olarak yer alıyor. Renault Sport araçların önemli bir noktası olan yan takviyeli koltuklar konfor ve koruma için geliştirildi.

1.6 benzinli Turbo motorun 6 vitesli çift kavramalı vites kutusu ile birleşimi, Yeni Clio R.S. 200 EDC’ye mevcut. Araç, 200 bg güç ve 240 Nm torkun yanında, manuel veya otomatik olarak seçilebilen vites kutusuna sahip.  0’dan 100 km/s’eçıkmak için6,7 saniye, 1000mdurma deparını aşmak için27,1 saniye yeterli.

Yeni Megane R.S.’nin özellikleri

Yeni Megane R.S., tamamen değişen ön tamponu, belirgin Renault logosu ve bu yapıyı destekleyen etkileyici çizgiler ile belirgin bir tasarıma sahip. Tasarımı Renault’nun Formula 1 markasına bir gönderme olan kırmızı F1 kanadı ile tamamlanıyor.

İç tasarımında da sportif detayları ve kırmızı dokunuşları ile dikkat çeken Yeni Megane R.S., Renault Sport nakışlı Recaro koltukları ile üst düzeyde seçkinlik ve ayrıcalık sunuyor.

Araç 2.0 T, 1998 cm3 silindir hacmine sahip, 265 bg motoru ve 360 Nm tork değerine sahip bu motor, 254 km/maksimum hız değeri ve 6 saniyedede gerçekleştirdiği 0-100 km hızlanması ile özelliklerini çeşitlendiriyor.

3 modlu Elektronik Denge Programı (ESC) ile Yeni Megane R.S., birden fazla yüze sahip bir otomobile dönme özelliğine hakim. Normal modda, bütün güvenlik sistemleri aktive ediliyor ve tüketim sınırlı kalıyor. Sport moda ise, fren amplifikatörü devre dışı kalıyor, ESP ayarları daha sportif bir sürüşe uyarlanıyor, pedalın tepki hissi daha hızlı hale geliyor. ESP Off modunda, ESP tamamen hizmet dışı kalıyor ve o andan itibaren pilotun yeteneğini tam anlamıyla sergilemesine izin veriyor.

R-Link multimedya dokunmatik ekranda entegre olan R.S. Monitor 2.0, canlı gösterge ve araç veri edinme fonksiyonlarını kapsıyor. Pistin planını bir USB tuşuyla indirerek, sürücüler tur bazında ilerlemeyi gözlemleyebilmeleri için otomatik bir kronometreye erişim sağlayabiliyor.

 

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim