• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Yeni Corolla'nın satış rakamı 18 bin 950'ye ulaştı

Yeni Corolla'nın satış rakamı 18 bin 950'ye ulaştı
Geçen yıl haziran ayında tanıtılan Yeni Corolla, toplamda 18 bin 950 adetlik satış rakamına ulaştı.

Lansmanı geçen yıl haziran ayında yapılan ve Toyota'nın "amiral gemisi" olan Yeni Corolla'nın, Türkiye'de 18 bin 950 adet satıldığı bildirildi. 

Murat Akdağ: "Corolla ile gurur duyuyoruz"

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Pazarlama Direktörü Murat Akdağ, bir programa katılmak için geldiği Sivas'ta yaptığı açıklamada, Türkiye'de de ürettikleri Corolla ile gurur duyduklarını söyledi. 

Corolla'nın Toyota'nın en önemli marka değeri olduğunu belirten Akdağ, 11. nesil Corollaların 2013 yılında trafiğe çıkmaya başladığını anımsattı. 

2013 yılında 13 bin 161 adet satış

Corolla'nın geçen sene haziran ayında yapılan lansmanının ardından Türkiye'de 2013 yılını 13 bin 161 satış rakamıyla kapattığını, bu yılın ilk 5 ayında da 5 bin 789 adet satıldığını aktaran Akdağ, yurt genelinde toplamda 18 bin 950 adete ulaştıklarını ifade etti. 

"Satışımızın yüzde 60'ı Corolla'dan"

Akdağ, Corolla'nın, Toyota'nın toplam satışında ciddi bir yer tuttuğuna dikkati çekerek, "Corolla, efsane bir marka. Bugüne kadar 41 milyona (dünya genelinde) yakın sattı. Corolla, üretiminin bir kısmı da Türkiye'de yapılıyor. Dolayısıyla Corolla hem dünyada hem de Türkiye'de bir efsane, bizim en iyi sattığımız model. Satışımızın yaklaşık yüzde 60'ı Corolla'dan geliyor. Bu, ciddi bir oran. Corolla, hem dış hem de iç dizayn itibarıyla son derece kuvvetli bir konumda. Pazarda da oldukça iddialı" diye konuştu.  

"ÖTV bizi de etkiledi"

Ağırlıklı olarak geçen yılın ikinci yarısında Corolla satışlarının arttığına dikkati çeken Akdağ, bu yıl ise Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı ve ödeme koşullarındaki düzenlemelerden bütün otomotiv pazarı gibi kendilerinin de etkilendiğini belirtti. 

Akdağ, geçen yılla aradaki farkı kapatmak için çalıştıklarını dile getirerek, Corolla ile ivme kazanan satışlarla açığı ciddi anlamda kapatmaya başladıklarını söyledi. 

Özellikle perakende satışlarda son derece iyi konumda olduklarını belirten Akdağ, filo satışlarında da kendilerini geliştirmeleri gerektiğini kaydetti. 

Yıl sonu hedefi, 30-40 bin adet satış 

Türkiye'de bu yıl otomotiv pazarında yaklaşık 650 bin adet araç satılmasının beklendiğini ifade eden Akdağ, "Bunun 500-550 bin arası muhtemelen binek araba olacak. Toyota'nın pazar payı da yüzde 5'ler düzeyinde. Hedeflerimize uygun olarak ilerliyoruz. İlk 5 aydaki satışlarımız planladığımız seviyelerde gidiyor. Bu yılı, 30 ila 40 bin arasında bir rakamda bitireceğiz" diye konuştu. 

"Araç satışları geçen yıllara göre yüzde 25 geride"

ÖTV artışı ve ödeme koşullarına ilişkin yapılan düzenlemeler nedeniyle Türkiye'de araç satışlarının geçen yıla göre yüzde 25-27 geride seyrettiğini belirten Akdağ, "Eskiden bir tüketici bayiye gelip herhangi bir ön ödeme yapmadan 72 ay kredi kullanarak bir araca sahip olabiliyordu. Düzenlemelerden sonra hem ÖTV oranları artırıldı hem de yüzde 30 ön ödeme şartı getirildi. Geri kalanı da kredilendirirse, bunun da 48 ay içerisinde ödenmesi gerekiyor. Bu durum, otomobil satışlarını etkiledi" dedi. 

Akdağ, 2014'ün sektörün tamamı için güzel geçmesini diledi. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim