• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Yeni Ferrari California T serisinin de tercihi Bridgestone!

Yeni Ferrari California T serisinin de tercihi Bridgestone!
Ferrari’nin yeni süper spor otomobili Ferrari California T görücüye çıktı. Maranello’daki Ferrari fabrikasında üretilen ve turbo V8 motoruyla dikkat çeken Ferrari California T’nin lastik tedarikçisi ise Bridgestone oldu.


Ferrari California T, Bridgestone Potenza S007 RFT (Run-Flat Teknolojili) lastiklerle dünyaya tanıtıldı.

İlk kez 1990 model Ferrari 348 ile Bridgestone lastikleriyle tanışan Ferrari, bugün birçok modelinde Bridgestone lastiklerini kullanıyor. Bridgestone Potenza F1 yarış lastikleri 1999 ve 2010 yılları arasında markanın Scuderia Ferrari Formula 1 takımının da resmi yarış lastikleri olarak Formula 1 pistlerinde boy gösterdi. Bu yıllar arasında Scuderia Ferrari, Formula 1 Takımlar Şampiyonluğu’nu sekiz kez kazandı ve Ferrari pilotları yedi kez Formula 1 Şampiyonu oldu.

Köklü iş birliğini sürdüren Ferrari ve Bridgestone, turbo V8 motoruyla dikkat çeken yeni Ferrari California T modeli için Bridgestone Potenza S007 RFT deseninde karar kıldı. Run-Flat teknolojisi kullanılarak üretilen bu lastikler patlasa da saatte 80 km hızla 80 kilometre boyunca yola güvenle devam edebilmesiyle yüksek emniyet sağlıyor ve Ferrari California T’nin güçlü motorunun gerektirdiği yüksek performansı ve dayanıklılığı sunuyor. Bridgestone mühendisleri, Potenza S007’yi 14 yıllık Formula 1 deneyiminden yola çıkarak, en gelişmiş malzeme teknolojisi ve imal teknikleri kullanarak üretti.

Potenza S007, kuru zemin yol tutuşunu ve direksiyon hakimiyetini arttırmak üzere sağlam blok yapısı ve asimetrik desen kullanılarak tasarlandı. Spiral olarak naylon ile sarılmış ve güçlendirilmiş iki kattan oluşan ikiz çelik kuşak yapısı ve omuz bölgesi genişletilerek tasarlanmış olan özel sırt ve karkas yapısıyla Potenza S007 yüksek hız dayanıklılığı ve üstün viraj tutunma performansı sağlıyor.

Bridgestone Avrupa Bireysel İş Biriminden Sorumlu Genel Müdürü Jake Rønsholt şu değerlendirmede bulundu: “Bridgestone olarak Ferrari ile 25 yılı aşkın süredir iş birliğimize devam ediyoruz. Mükemmel bir tasarıma sahip yeni Ferrari California T’nin lastiklerini geliştirmek üzere Bridgestone’un seçilmiş olmasından dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Potenza S007, Ferrari California T gibi yüksek performanslı spor modellerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak geliştirilmiş bir lastik.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim