• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Yeni Focus'ta eski koltuklar kullanılıyor

Yeni Focus'ta eski koltuklar kullanılıyor
Ford Focus yeni modellerinde geri dönüştürülmüş kot pantolonlardan sağlanan pamuk kullanıldığı bildirildi.

FOCUS'DA ESKİ KOTLAR KULLANILIYOR

Ford Focus yeni modellerinde geri dönüştürülmüş kot pantolonlardan sağlanan pamuk kullanıldığı bildirildi.

Ford'dan yapılan yazılı açıklamada 'Az kullan, yeniden kullan ve geri dönüştür' yaklaşımı kapsamında çevre dostu malzeme kullanımı konusunda Ford'un duyarlı davrandığı, yeni Focus'ların iç mekanında döşeme kaplamaları ve ses izolasyonunda geri dönüştürülmüş kot pantolonlar gibi malzemeler kullanıldığı bildirildi.

Önümüzdeki yılın başlarında Kuzey Amerika ve Avrupa'da satışa çıkacak olan yeni Focus'ta, iç mekan sessizliği için kullanılan döşeme kaplamaları ve ses emici malzemeler gibi alanlarda geri dönüştürülmüş giysilerden sağlanan pamuklara yer verildiği ifade edilen açıklamada, geri dönüştürülmüş giysiler gibi çevre dostu malzemelerin kullanımının, Ford'un kapsamlı çevre stratejisinin bir parçası olduğu belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Sürekli olarak daha çevreci alternatifler arayışında olan Ford'un en önemli hedeflerinden biri, performans ve dayanıklılıktan ödün vermeden daha çok geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzeme kullanmak. Böylece geri dönüştürülmüş içeriğin değerlendirilmesiyle bir yandan atıkların çöp sahalarına gitmesi önlenirken diğer taraftan da işlenmemiş malzeme kullanımı da azaltılmış oluyor.

Ford son yıllarda yastık minderlerinde soyadan üretilmiş sünger, gövde altı sistemlerinde geri dönüştürülmüş reçine, koltuk döşemelerinde geri dönüştürülmüş iplikler ve iç mekan parçalarında doğal-fiber plastik gibi metal olmayan biyolojik bazlı malzemeler kullanmaya başladı.

Bu tercihle kot pantolonları çöplüğe terk etmek yerine değerlendirmek, ihtiyaç duyulan işlenmemiş pamuğu elde etmek için gereksiz su, gübre ve toprak kullanımının önüne geçilmesini sağlıyor.

Bir otomobilde kullanılan geri dönüşümlü kot pantolon miktarı bir çift orta beden kot pantolona denk iken, öte yandan bir kot pantolon üretmek için kilolarca pamuğun kullanıldığı kumaşa ihtiyaç duyuluyor.

Ford'un dünya çapında en iyi mühendis ve tasarımcılarını biraraya getiren global ürün geliştirme programının sonucu olan ileri teknolojiye sahip düşük yakıt tüketim değeri sunan Yeni Focus, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki Ford fabrikalarında üretilecek.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim