• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Yeni Ford Trucks bayisinin açılışını Ali Koç yaptı

Yeni Ford Trucks bayisinin açılışını Ali Koç yaptı
Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Mersin’de 4S konseptiyle hizmete giren Kemak Ford Trucks bayinin açılış törenine katıldı.

Ford Cargo müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında vermek için 4S konseptiyle hizmete giren Mersin Kemak Ford Trucks tesisinin açılış töreni, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Ford Otosan üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Törende bir konuşma yapan Ali Y. Koç, komple hizmetle müşteri memnuniyetini daha da artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Yapılan bu açılışla birlikte yılsonuna kadar 4S konseptine sahip bayi sayımız 25’e ulaşacak” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kemak Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Kubilay Doğan, Ford Trucks için belirlenen yeni vizyon çerçevesinde atılan adımlardan duydukları memnuniyeti vurgulayarak, 4S konseptli yeni Ford Trucks tesisinin yaklaşık 50 yıl önce Koç Topluluğu, 30 yıl önce de Ford Otosan ile sürdürdükleri işbirliğinin son meyvesi olduğunu belirtti.  Doğan; “Son 10-15 yılda ticaret ve sanayide Türkiye ortalamalarının üzerinde gelişim gösteren Mersin’in, bölgesindeki ulaşım ve lojistik sektöründe liderliğini daha da ileriye götüreceğine inanıyoruz. Şehrimize bu tesisi kazandırmaktan dolayı kendim, ailem ve çalışma arkadaşlarım adına gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

"En önemli rekabet avantajımız bayilerimiz"

Konuşmasına, yeni yatırımları için Doğan ailesine teşekkür ederek başlayan Ali Y. Koç; “Türkiye’nin dört bir yanında Koç ismini başarıyla temsil eden bayilerimiz Topluluğumuzun en önemli rekabet avantajıdır. Büyük bir aileyiz ve tüm başarılarımızın arkasında bir olmanın, birlik olmanın gücü ve motivasyonu var. Müşteri beklentilerini karşılamanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüzde, yenilikçi, yaratıcı, kaliteli, güleryüzlü ve çözüm üreten bir anlayışla hizmet verme konusunda bayilerimizden yana oldukça şanslı olduğumuzu biliyorum. Kemak’ın Ford bayrağını, yeni tesisinde de bugüne kadar olduğu gibi en iyi şekilde dalgalandıracağına ve Ford Trucks markasının bölgedeki konumunu çok daha ileri noktalara taşıyacağına gönülden inanıyorum” dedi. 2.640 metrekarelik alanda yeni 4S konseptli tesisini hizmete açan Ford Trucks Kemak bayi, müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci eli kapsayan entegre hizmet vererek komple çözümler sunacak. Ford, yeni 4S konseptli Ford Trucks tesisi ile Mersin’deki payını daha da artırmayı ve Mersin halkının da en çok tercih ettiği marka olmayı hedefliyor.

Hızlı ve özel üretim çözümler

Kamyon sektörünün Türkiye’de Otosan ile başladığını, memleketin yükünü sırtlayarak inşaat, sanayi ve yatırımcıyı güçlendirdiğini vurgulayan Ali Y. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu nedenle yeni kamyon bayilerimizin açılışlarını çok önemsiyor, katılmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. 1,1 milyon metrekarelik alana sahip olan ve 1.400 kişiyi istihdam ettiğimiz İnönü fabrikamızda, 55 yıllık tecrübemizle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ve 550 binin üzerinde motor ürettik. İnşaattan nakliyeye farklı segmentlerde tüm müşterilerimize hitap eden geniş ürün gamımızla kamyon pazarında güçlü ve rekabetçi bir seriye sahibiz. Esnek üretim sistemimiz ile İnönü fabrikamızda 25 ana modelde 1.000 üzeri varyasyonda kamyon seçeneği sunuyoruz. Yerli üretici kimliğimiz sayesinde müşterilerimizi dinliyor ve taleplerine uygun hızlı ve özel üretim çözümleri sunuyoruz.”

3 kıtada 60 ülkede bayi ağı 

“Topluluk olarak, ülkemize duyduğumuz inanç ile yurtiçinde pazar paylarımızı geliştirmeye, dış pazarlarımızı çeşitlendirmeye ve rekabet gücümüzü artıracak, fark yaratacak yatırımları planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diyen Ali Y.Koç, Ford Otosan ve Ford Trucks’ın yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri konusunda bilgi verdi: “2010 yılında ortağımız Ford Motor Company ile Global Cargo anlaşmasını imzaladık. Bu anlaşmayla, Ford Otosan, Global Cargo Büyüme Stratejisi doğrultusunda Doğu Avrupa, Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 3 kıtada toplam 60 ülkenin kamyon özelinde kamyon satış distribütörlerini atayarak global bayi ağını kurmaya başladı. Bugün, Gebze’deki Mühendislik Merkezi’ndeki 1.300 Ar-Ge mühendisimizin 500’ü, tüm dünyada satılacak Ford Cargo kamyonların geliştirilmesi için çalışıyor. Güç, verimlilik, dayanıklılık ve konfora odaklanılarak tasarlanan ve müşteri beklentilerinin ötesine geçen ürünümüzle, 2013 yılında ilk defa katıldığımız ITOY (Uluslararası Yılın Kamyonu) yarışmasında 3.lük ödülüne layık görüldük ve motive olduk” dedi.

125 milyon TL yatırım

Bu yıl kamyon bayileri açısından çok hareketli bir yıl olacağını belirten Ali Y. Koç, “Bugün bayilerimiz kamyon stratejimiz doğrultusunda başlattığımız Ford Trucks yapılanması için yatırım yaparak, eskiden ayrı çatılar altında yürütülen satış, servis, yedek parça ve ikinci el hizmetlerini 4S konseptiyle tek çatı altına topluyor. En son teknolojik teknik ekipmanlarla donatılan yeni tesislerimiz, markamızın imajını ve müşteri memnuniyetimizi çok daha ileri seviyelere taşıyacak. 125 milyon TL’lik toplam yatırımla, 2014 yılı sonuna kadar 25 bayimiz 4S konsepti ile müşterilerimize hizmet vermeye başlayacak. Kamyon sektöründe, bayilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz yatırımların meyvalarını yakın gelecekte toplayacağımıza inanıyoruz.”

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim