• BIST 9682.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Yeni havaalanı Frankfurt'u tedirgin etti

Yeni havaalanı Frankfurt'u tedirgin etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 3. Havaalanı ihalesinin Almanya'da yürekleri ağza getirdiğini belirterek "Bunun sebebi İstanbul'un yeni havaalanıyla Avrupa'nın hava üssü olmasıdır" dedi
AKP Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik toptancılarla bir araya geldi. Toplantıya, AKP Konya İl Başkanvekili Beyazidi Bestami İnan, AKP Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AKP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa AK ile AKP İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AKP Selçuklu İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Konya Toptancılar Çarşısı’nda faaliyet gösteren esnaf katıldı.
 
Toplantıyı organize eden ve katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, '3. Havaalanı ihalesi ile kamunun kasasına girecek para 40 milyar dolardır. Orada yapılacak yatırım ile birlikte 90 milyar TL’ye çıkıyor. 3. köprünün temeli atıldı. Kamudan bir kuruş para çıkmayacak ve 2 yılda bitecek. Mayıs ayında 22 milyar dolarlık ikinci nükleer santral ihalesi yapıldı. Bugün 400 mühendisimiz Japonya’da nükleer enerji alanında eğitim alıyor. IMF’ye son borcumuzun son taksitini yatırdık. 4 kredi derecelendirme kuruluşu birden Türkiye’nin notunu yükseltti. 2001’de toplanan her 100 lira verginin 105 lirasını faize veriyorduk şimdi ise yalnızca 15 lirası faize gidiyor. Ama bu durumdan korkanlar var. Ülkeye yaşatmak istediklerini görüyorsunuz. Yüz milyonlarca liramız bu olaylarda kaybedildi. Ülke imajımız zedelendi. Ama bunu da hep birlikte aşacağız.” dedi.
 
Çelik, 'İşin garip tarafı, 3. havaalanı ihalesinin yapılması, Almanya Frankfurt’ta da yürekleri ağızlara getirdi. Niye? Çünkü üçüncü havaalanı yapılırsa İstanbul Avrupa’nın hava üssü olacak diyorlar. Yani işin içinde büyük hesaplar var' şeklinde konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim