• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Yeni Honda Civic'in tanıtımı gerçekleşti

Yeni Honda Civic'in tanıtımı gerçekleşti
Honda’nın Türkiye’de satışa çıkardığı dizel motorlu Honda Civic’in tanıtımı, Honda Çorlu Bayii Onur Otomotiv’de yapıldı.

Japon otomotiv devi Honda’nın Türkiye’de satışa çıkardığı dizel motorlu Honda Civic’in tanıtımı Honda Çorlu Bayii Onur Otomotiv’de gerçekleştirildi. Tanıtım kampanyası nedeniyle özel fiyatlarla satışa sunulan yeni Civic tanıtım etkinliğine katılanların beğenisini kazandı.

Honda Çorlu Bayii Onur Otomotiv’de, Honda’nın Türkiye’de satışa sunduğu dizel motorlu yeni Civic’in tanıtımı gerçekleştirildi. Honda tutkunlarının ilgi gösterdiği tanıtımda konuklara ev sahipliğini Onur Honda Satış Müdürü Nil Kavuklu gerçekleştirdi.
 
Honda’nın, Türkiye’de uzun zamandır beklenen dizel motora sahip yeni modelini Türk tüketicilerinin beğenisine sunduğunu kaydeden Onur Honda Satış Müdürü Nil Kavuklu: “İlk kez İstanbul Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan yeni Civic Hatchback, Honda’nın ‘Earth Dreams Technology’ motor serisinin ilk ürünü olma özelliği taşıyor. 1.6lt dizel motor seçeneği ile satışa sunulacak olan yeni Honda Civic HB, sportif ve gelişmiş özelliklerinin yanı sıra daha şık ve daha dinamik bir tasarımla tüketicilerin karşısına çıkıyor” dedi.
 
Honda, Civic Hatchback modelinde yeni 1.6 litre i-DTEC dizel motor kullanıldığını kaydeden Kavuklu: “Avrupa’da Honda’nın “Earth Dreams Technology” motor serisinin ilk ürünü olan bu motor, yüksek performansla (120 PS) düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor. Motorun başarısını sağlayan başlıca özellik, kullanılan hafif malzeme teknolojisi. Motor bloğunda alüminyum malzeme kullanılması motor ağırlığını 2.2-litre i-DTEC motora oranla 58 kg azaltarak sınıfının en hafif dizel motoru haline getiriyor. Motorun ağırlığının azaltılması, yakıt tüketiminin ve egzoz emisyonunun azaltılmasına yardımcı olurken sürüş dinamiklerinin iyileştirilmesine de önemli bir katkıda bulunuyor. Ayrıca, motor parçalarının iç sürtünmeleri optimize edilerek benzinli bir motorun sürtünme seviyesine yaklaştırılmasıyla mükemmel bir sonuç elde ediliyor” diye konuştu.
 
Onur Honda Satış Müdürü Kavuklu: “Yüksek verimli kompakt turbo ve yeni geliştirilen emme manifoldu ile 1.6lt i-DTEC motor, 4000 devirde 120 PS güç ve 2000 devirde 300 Nm tork değerleriyle etkileyici bir performans sunuyor. Yeni dizel Honda Civic HB’nin yakıt tasarrufu da oldukça etkileyici. Motorun ileri teknolojisinden elde edilen yüksek verimliliğine start&stop gibi diğer çevreci teknolojilerin birleştirilmesi ile yeni Civic, 100 km’de 3.6 litrelik birleşik yakıt tüketimi ve sadece 94 g/km’lik karbondioksit emisyonuna ulaşıyor. Honda’nın Avrupa’ya sunacağı yeni Earth Dreams Technology motor serisinin ilk ürünü olan bu motor, Honda’nın İngiltere’deki tesisinde üretiliyor” şeklinde konuştu.
 
Yeni Honda Civic ile ilgili olarak öne çıkan özellikleri de sıralayan Nil Kavuklu: “Eski modele kıyasla yeni Civic’in yüksekliği 20 mm kısa ve genişliği 10 mm uzun. Net ve dinamik bir biçimin yanı sıra tasarım sportif özelliklere sahip.
 
Sınıfının lideri bagaj alanı ve çok yönlü koltuk kombinasyonları mevcut. İç tasarımının sürücüye odaklandığı ve sportif bir ortam yarattığı yeni model, bir yarış otomobili veya uçak kokpiti hissi yaratıyor.
 
Silindir bloğu ve silindir kapağında yüksek dayanıklı yeni bir malzeme kullanılması sayesinde dünyanın en hafif 1.6 litre dizel motoruna sahip. Bu motor (1.6 i-DTEC) 100 kilometrede sadece 3.6 litre yakıt tüketiyor” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim