• BIST 9693.46
  • Altın 2513.021
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Yeni Infiniti M35h ile bir rekora imza attı

Yeni Infiniti M35h ile bir rekora imza attı
Infiniti’nin ilham veren ve büyüleyici performansı, yeni Infiniti M35h ile yeni bir rekora daha imza attı. Dünyanın en kısa sürede hızlanan hibrid otomobili olma özelliği kazanan Infiniti M35h, Guinness Dünya Rekorlar kitabına girdi.

Infiniti M35h'den Guinness rekoru

Infiniti’nin ilham veren ve büyüleyici performansı, yeni Infiniti M35h ile yeni bir rekora daha imza attı. Dünyanın en kısa sürede hızlanan hibrid otomobili olma özelliği kazanan Infiniti M35h, Guinness Dünya Rekorlar kitabına girdi.

İngiltere’nin kısa mesafe yarışlarının yapıldığı Santa Pod pistinde benzinli/elektrikli motorunun hızlanma eşiğini 400 metrelik mesafede aşmayı başaran Infiniti M35h, Guinness yetkililerinin önünde, hareketsiz konumdan başlayarak 400 m’lik mesafeyi sadece 13.9031 sn’de (ortalama) kat etti.

İlham veren performansı ve yaşayan tasarımıyla premium otomobil segmentinde büyük fark yaratan Infiniti, performansının yeni bir zirvesine ulaştı. Infiniti’nin 21 ayrı Avrupa ülkesinde satışa sunulan yeni hibrid modeli M35h, en kısa sürede hızlanan hibrid otomobil olma özelliğiyle Guinness Dünya Rekorları® kitabına girdi. Gazeteci Tim Pollard tarafından kullanılan ve Guinness Dünya Rekorları® yetkililerince izlenen 364PS benzinli/elektrikli sedan, hareketsiz konumdan başlayarak 400 m’lik mesafeyi 13.9031 sn’de (ortalama) kat etti.

İngiltere’nin FIA Avrupa kısa mesafeli yarışlarına ev sahipliği yapan Santa Pod pistinde gerçekleşen rekor denemesinde, Guinness yetkilileri de hazır bulundu. Etkileyici bir performans sergilemek üzere elektrikli motorun 0 devirden gelen yüksek torkunu ve V6 motorla sağlanan yüksek devir performansını bir araya getiren Infiniti M35H modeli, her turun sonunda bilgisayarlı kronometre ekipmanının önünden 160 km/s’i aşan bir hızla geçti.

Model elde ettiği bu değerle 1982 Lamborghini Countach, Porsche, Ferrari ve Aston Martin gibi modellerin bulunduğu hızlı otomobiller hiyerarşisindeki yerini aldı. Ancak elde edilen sonuç, diğer modellere kıyasla çok daha başarılı çünkü Infiniti M35h sadece 162g/km’lik CO2 emisyonuna neden olurken, 100 km’de 7.0 litre yakıt tüketimi ile adeta yakıtı kokluyor.

Infiniti M35h’nin özellikleri ve premium segmentte Avrupa’da yüzde 10 hedefi Infiniti’nin M’e güçlü bir duruş kazandıran ünlü kıvrımlarına sahip M35h modelinde sağlam ve yüksek devirli benzinli V6 motor ve şimdiye kadar üretilen en güçlü motorlardan biri olan 68PS (50kW) elektrikli motor bir arada kullanılıyor. Yeni nesil Infiniti Doğrudan Tepkili Hibrid Teknolojisi’nin ilk kez uygulanmasıyla sistemin ürettiği 364PS’lik (268kW) güç, hem performansı hem de yakıt verimliliğini maksimum düzeye çıkaran ve sadece elektrikli modda bile 120 km/s hıza ulaşılmasını sağlayan iki kavramalı sistemle arka tekerleklere iletiliyor.

Guinness Dünya Rekorları® (GWR) ekibi Santa Pod’da Infiniti’nin rekor denemesine şahitlik etti ve modelin tamamen hibrid otomobiller için yeni bir eşik oluşturduğuna ikna oldu. Sonuç olarak da modeli GWR web sitesindeki rekortmenler arasına yerleştirdi. M35h’in Büyüleyici Performansı ünlü Guinness Rekorlar Kitabı’nın 2013 baskısında yer alacak.

Avrupa pazarında BMW 5 ve Jaguar XF serileriyle rekabet etmek için geliştirilen tümüyle yeni Infiniti M serisi, Avrupa’daki sınıfında hem benzinli, hem dizel hem de hibrid versiyonlarıyla sunulan tek sedan olma özelliği taşıyor.

Infiniti M35h ve kullandığı hibrid sistemi, Infiniti’nin Avrupa’nın “Premium” otomobil pazarındaki payını 2016 yılına kadar yüzde 10’a çıkarma yönündeki hedefi için çok önemli bir adımı teşkil ediyor.

Infiniti Hakkında

Japon premium otomobil markası INFINITI, markasının söz verdiği “ilham veren performans” konseptini, canlandırıcı performansı, hisleri ayağa kaldıran tasarımı ve ileri teknolojisiyle sedanlar, coupeler, arazi otomobilleri ve birden fazla sınıfa mensup modellerden oluşan geniş bir ürün yelpazesinde yansıtıyor. Dünya çapına dağılmış özel INFINITI Centre’lar ağı aracılığıyla yeni ürünlerini pazara sunmaya devam eden INFINITI, müşterilerine otomobile sahip oldukları sürenin tamamı boyunca olağanüstü bir konukseverlik vaat ediyor. Benzersiz INFINITI dünyasını anlatan sözcüklerden biri olan ve INFINITI’nin marka dergisine adını veren Adeyaka ise Japonların bir şeyi çok beğendiklerinde kullandıkları bir sözcük ve “dünyadaki tüm renkleri görebilme özgürlüğü” anlamına geliyor. INFINITI, Türkiye’de Bayraktar Grubu tarafından temsil ediliyor…

infinti3.jpg

infinti2.jpg

infinti1.jpg

www.UlasimOnline.com

İstanbul Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim