• BIST 9534.96
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Yeni KTHY, üç ortaklık şeklinde olacak

Yeni KTHY, üç ortaklık şeklinde olacak
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nı (KTHY) kurtarmak için çok çalıştıklarını ama bunun başarılamadığını ifade etti.

YENİ KTHY, ÜÇ ORTAKLI OLACAK

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nı (KTHY) kurtarmak için çok çalıştıklarını ama bunun başarılamadığını ifade etti.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin ''Yılın Devlet Adamı Ödülü''nü almak ve temaslarda bulunmak amacıyla Kayseri'ye giden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bu akşam KKTC'ye döndü.

İstanbul üzerinden KKTC'ye dönen Eroğlu, Ercan Havaalanı'nda Kayseri'deki temaslarıyla ilgili bilgi verdi.Kayseri'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de bir araya gelip, Kıbrıs konusunda görüşme yapma fırsatı bulduğunu belirten Eroğlu, Gül ile Kıbrıs konusunda samimi bir ortamda iyi değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Kayseri'de bulunduğu süre içerisinde vatandaşlardan ve yetkililerden büyük ilgi gördüğünü ifade eden Eroğlu, ayrıca köklerinin Kayseri'de olmasından dolayı her gittiğinde yeni akrabalarını bulduğunu, bundan da memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

-KTHY'NİN TASFİYESİ-

Eroğlu, Kıbrıs Türk hava Yollarının (KTHY) tasfiye kararıyla ilgili bir soru üzerine, ''19 Nisan 2009'da yapılan genel seçimin ardından, hükümete geldikleri günden itibaren, KTHY'nin, Türkiye Şirketler Yasası'na göre borçlarından dolayı o zamandan tasfiye edilmesi gerektiğini ancak kendilerinin çalışarak, bu durumu tersine çevirip KTHY'yi yaşatmaya çalıştıklarını, fakat ilgili sendika ve borçlardan dolayı bunun başarılamadığını'' söyledi.

Bu süreçte KTHY'nin kurtarılması için yapılan çalışmaları anlatan Eroğlu, şimdi yeni kurulması planlanan ''yeni KTHY'nin'' KKTC devleti, THY ve özel şirket hisseleriyle üç ortaklık şeklinde olmasının planlandığını, bu ortaklığın da hayata geçmesi durumunda, KKTC adına uçuşların süreciğini kaydetti.

Eroğlu, KTHY'yi yaşatmak için çok çalıştıklarını ama olmadığını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim