• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Yeni nesil çıkarma gemisi 'Spearhead'

Yeni nesil çıkarma gemisi 'Spearhead'
Amerikan Donanması, sipariş ettiği 10 adet yüksek hızlı çıkarma gemisinden (JHSV) ilki olan USNS Spearhead'ı teslim aldı.
Yeni nesil çıkarma gemisi 'Spearhead'
 
Amerikan Donanması, sipariş ettiği 10 adet yüksek hızlı çıkarma gemisinden (JHSV) ilki olan USNS Spearhead'ı teslim aldı.
 
Sivil mürettebat ve askeri malzeme sevkiyatı için tasarlanan yüksek hızlı gemilerden ilki olan USNS Spearhead, 17 Eylül'de Mobile Alabama, Austal Tersanesi'nde suya indirildi.
 
MSC(Military Sealift Command) üstdüzey yöneticilerinden Mark H. Buzby yaptığı açıklamada, JHSV gemilerinin donanmaların lojistik operasyonları için vazgeçilmez birimlerinden olacağını belirtti.
 
Geminin yüksek manevra kabiliyeti, hızı ve esnekliği ile bataklık sularında bile aynı performansı sergileyecek bu özellikler onu mürettebat ve malzeme sevkiyatı için ideal kılıyor. Gemi her türlü askeri sevkiyat ve lojistik operasyonlarında kulanılabilecek. 
 
JHSV'ler 600 tonluk taşıma, 146 kişilik yatak kapasitesi ve ortalama 35 deniz mili olan hızıyla (yaklaşık 65 km) Amerikan Donanmasına çok etkin bir şekilde hareket kabiliyeti ve esneklik kazandıracak.
 
Ayrıca gündüz ve gece hava operasyonlarını hava uçuş güvertesi sayesinde destek sağlayacak olan JHSV modellerinden ilki Spearhead suya inişinden sonra ikinci JHSV Vigilant'ın inşasına başlandı. Amerika bu gemilerden 9 adet daha üretecek.
 
MSC şirketi Amerikan Donanması için 110 taktiksel görev yapan geminin operatörlüğü üstlenerek yönetiyor. Bu gemiler donanma için askeri kargo ve malzeme sevkiyatını gerçekleştiriyor. 9 adet daha JHSV yapacak olan şirket Amerikan Donaması için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.
 
Orhun BAYHUN - DENİZHABER AJANSI
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim