• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Yeni Peugeot 308 görücüye çıktı

Yeni Peugeot 308 görücüye çıktı
Peugeot’ nun kompakt sınıfta olduğunu çok belli etmeyen, ancak yollarda kendini oldukça çok gösteren modeli 308, yeni nesline kavuştu.

 

Her markanın kompakt sınıf modellerinin ortaya çıktığı bu dönemde sona yakın tanıtılmış olması ile avantajlı konumda olan model, eski neslinin büyük ve abartılı tasarımını, yeni Peugeot tasarım dilinin etkisi ile telafi ediyor. 2008‘ de gördüğümüz farlar, üst donanım seviyelerinde standart olarak LED aydınlatma ile geliyor ve ön kısımda kullanılan metal elemanlar ile mücevhersi bir görüntü oluşuyor. Kaput üzerinde pek çok dikey çizgi bulunuyor ve sis farlarının üzerinde de kullanılan LED aydınlatmalar hoş bir detay olarak akılda kalıyor. 
 
Yan kısımda beklenenden sade bir yan cam şekli görülüyor. Alt kenarın eğimsiz olduğu ve yumuşak köşelerin kullanıldığı dikdörtgensel şekil, basit olmasına rağmen aracın diğer detaylarıyla kimi gözler için telafi edilebiliyor. Arka kısımda pençe biçimli stop lambaları kullanılmış ve plaka bagaj kapağının üzerine yerleştirilmiş.
 
İç mekana geçildiğinde ise i-cockpit isimli tasarımın detayları görülüyor. Orta konsolun olması beklenen alanda yatay bir dikdörtgen içinde 9,7″‘ ‘ lik bir ekran görülüyor. Küçük direksiyonun da kullanıldığı otomobilde, eski nesle göre 140 kg hafifleme olmuş. Yeni modüler EMP2 platformunda yükselen araç, Peugeot’ nun yeni daha teknolojik ve modern tarzını yansıtıyor: Aracın yürek hoplatıcı bir yanı yok gibi, ancak yine de kendine özgü bir cazibesi var. Modelin ülkemize yaz sonuna doğru gelmesi beklenirken, yeni nesilde model numarasında ilerleme olmayışı da (207′ den 208′ e) ilginç bir detay.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim