• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Yeni Santa Fe Türkiye'de satışa sunuldu

Yeni Santa Fe Türkiye'de satışa sunuldu
Hyundai'nin popüler SUV modeli Santa Fe'nin merakla beklenen üçüncü nesli Türkiye'de satışa sunuldu.
Markanın modern ve premium temsilcisi Yeni Santa Fe, sadece Türkiye için geliştirilen 184 HP gücündeki 2.0 litre dizel motoru, zengin donanımı, üstün sürüş özellikleri, akıllı 4x4 çekiş sistemi, sayısız güvenlik ekipmanları ve 7 kişilik oturma kapasitesiyle 158 bin 250 TL'lik fiyatıyla yollara çıktı. 
 
Hyundai'nin akıcı tasarım felsefesi doğrultusunda yaratılan "Storm Edge' isimli dizayn konseptine sahip olan Yeni Santa Fe, fırtınanın oluşumu sırasında doğanın sergilemiş olduğu sıradışı çizgileri hem iç hem de dış tasarımında taşıyor. Karakteristik altıgen ön ızgara, arkaya doğru uzanan dikkat çekici ön farlar, dinamik görünüm sunan tavan ve bel çizgisiyle olduğu kadar ergonomik ön konsolu, modern premium anlayışıyla hazırlanan kaliteli iç mekanı ve tüm yolcular için sunulan konfor ve güvenlik ekipmanlarıyla Santa Fe'nin SUV-D segmentine yeni bir soluk getirmesi bekleniyor. 
 
4690 mm uzunluğunda ve 1685 mm yüksekliğindeki Yeni Santa Fe'nin genişliği ise 1880 mm. Bu boyutlarıyla selefinden daha uzun, daha geniş ve daha yüksek olan Yeni Santa Fe, 2700 mm dingil mesafesine sahip. Çok daha kaslı, agresif ve karakter sahibi bir görünüm sunan Yeni Santa Fe, alçaltılmış tavan çizgisi ve daha eğimli ön camı ile dikkat çekiyor. Heybetli ama bir o kadar da dinamik bir görünümü bulunan Santa Fe'nin 516 litrelik bagaj hacmi, ikinci sıra koltuklar yatırıldığında 1615 litreye kadar büyüyor. 
 
Yeni Santa Fe, Türkiye için özel olarak geliştirilen 2,0 litre hacmindeki dizel motor ile ithal ediliyor. 184 HP maksimum güç ve 400 Nm maksimum tork sunan bu dizel motor, gücünü 6 kademeli otomatik şanzıman ve 2 ya da 4 tekerden akıllı çekiş sistemi ile yola aktarıyor. Yol durumuna ve sürüşe göre ön ve arka akslarda güç dağılımını otomatik olarak gerçekleştiren aracın arka kısmındaki otomatik yükseklik ayarı sayesinde stabilite en iyi şekilde sağlanırken aynı zamanda konfordan da ödün verilmiyor. Tam otomatik ve Spor otomatik şanzıman gibi iki çalışma modu bulunan altı ileri otomatik şanzıman ise Spor modunda sürücüsüne üstün bir sürüş keyfi yaşatıyor. 
 
Yeni nesil kavrama sistemiyle birlikte sarsıntısız ve hızlı geçişler sağlayan şanzıman, hızlı kullanımda manuel viteslere göre daha fazla performans sunuyor. Şehir içi kullanımda ideal olan tam otomatik moddaysa kompakt otomobillerin sürüş keyfi sağlanıyor. Santa Fe'nin bu yenilikçi şanzımanı, bilinen otomatik şanzımanlara göre 12 kilo daha hafif ve aynı zamanda yüzde 12 kadar daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Bu şanzıman sayesinde 0'dan 100 km/s hıza 10,9 saniyede çıkabilen ve 190 km/s'lik maksimum hıza ulaşan Yeni Santa Fe'nin ortalama yakıt tüketimiyse 100 km'de 5,6 litre gibi oldukça düşük bir rakama iniyor. 
 
Yeni nesil Santa Fe, normal sürüş koşullarında kompakt bir otomobil gibi iki çekerden aktarma yaparken, gerekli olduğunda da dört tekerden çekişe geçebilen otomatik bir anahtara sahip. Etkileyici yol tutuşunu hem asfaltta hem de off-road yol koşullarında sürdürerek mükemmel bir konfor sunan araçta Hyundai'nin FLEX STEER ismindeki üç farklı sürüş modu sunan direksiyon sistemi bulunuyor. İlk kez bir SUV'de öne çıkan bu özellik sayesinde seçilecek moda göre Normal, Spor ve Konfor açısından sürücüye ayrıcalık sağlanıyor. Bu modlar direksiyon üzerindeki bir tuşla değiştirilirken seçilen tercih anlık olarak 4.2 inç'lik LCD ekranda da görüntüleniyor. Güvenlikte de önde Euro NCAP'ten en yüksek not olan beş yıldızı alarak sınıfının en güvenli SUV'larından birisi olan yeni nesil Santa Fe, yan bariyer çarpışma testindeki "Yetişkin Yolcu' güvenliğinde yüzde 96 koruma oranıyla en yüksek puanı elde etti. "Çocuk Yolcu' kategorisindeyse D-SUV segmentinin en iyi derecelerinden birisi olan yüzde 89'u elde etmeyi başardı. Santa Fe, Elektronik Stabilite Kontrolü (ESP) ve benzeri gibi teknolojik aktif güvenlik özelliklerin değerlendirildiği "Asist Güvenlik' kategorisinde de yüzde 86'lık bir skora imzasını attı. Yayaların olası çarpışma anında minimum zararla kazayı atlatması için geliştirilen ve ilk kez yeni Santa Fe modelinde kullanılan "Aktif Kaput', herhangi bir çarpma anına otomatik olarak yukarı doğru kalkarak yayanın omuz ve baş bölgesinden ciddi bir şekilde yaralanmasını ortadan kaldırmış oluyor. Bu sistemle birlikte Santa Fe "Yaya Güvenliği' kategorisinde elde ettiği yüzde 71'lik skorla segmentindeki rakiplerinden daha yüksek bir dereceye sahip oldu. 
 
Konfor 
 
Executive isimli donanım paketiyle satılan Yeni Santa Fe'de EBD ve HBA (Fren Destek) sistemli ABS frenler, TCS (Savrulma ve Patinaj Önleme), ESP, VSM (Araç Stabilite Programı), yokuş iniş ve kalkış destek programları, sürücü ve ön yolcu için ön havayastıkları, perde havayastıkları, sürücü diz havayastığı ve aktif ön koltuk başlıkları gibi birçok güvenlik donanımı sunuluyor. Araçta ayrıca 60/40 oranında katlanabilen ikinci sıra koltuklar ve bagaj içerisine 50/50 oranında katlanabilen üçüncü sıra koltuklar, AQS hava kalitesi kontrol sistemi, elektrik kontrollü ve hafızalı sürücü koltuğu, deri direksiyon ve vites topuzu, ön ve arkada ısıtmalı deri koltuklar, dijital bilgi ekranı, Supervision gösterge paneli, geri görüş kamerası ve orta konsolda kamera ekranı, dijital pusula, elektronik kontrollü çift bölgeli klima, manuel kontrollü arka klima, soğutmalı kilitlenebilir torpido gözü, otomatik hız sabitleyici, otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, ön cam buz çözücü, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 19 inç jantlar ve lastik basınç göstergesi, elektrikli, ısıtmalı ve katlanabilir dış dikiz aynaları, elektrikli açılabilir panoramik cam tavan, akıllı park asistanı (APA), xenon farlar ve far yıkama sistemi gibi birçok özellik standart olarak sunuluyor.
 
santafe1.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim