• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Yeni Skoda Yeti, Türkiye pazarına sunuldu

Yeni Skoda Yeti, Türkiye pazarına sunuldu
Skoda tarafından 4 yıl önce piyasaya sunulan ve markanın ilk SUV modeli olan Yeti, kapsamlı bir yenilenme sürecinin ardından Türkiye pazarına da sunuldu.

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Türkiye için özel üretilen dizel otomatik Yeni Skoda Yeti'nin basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2012 yılından itibaren Skoda markasının global alanda model atağına başladığını anımsatarak, bunun sonucunda Skoda'nın ürün gamını yenilediğini kaydetti.

Türkiye'de de Skoda'nın satışlarını son üç yıl içinde istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü belirten Senyücel, tüm dünyada bu zamana tadar 294 bin adetlere yakın Yeti modelinin satıldığını, Türkiye'de ise 2010-2013 yılları arasında 5 bin 500 civarında Yeti'nin tüketicilerle buluştuğunu dile getirdi.

Geçen yıl Türkiye'de 1.579 adet Yeti modelinin teslimatının yapıldığını ve Yeti'nin bulunduğu segmentte yüzde 3,5'luk pazar payına ulaştığını aktaran Senyücel, yenilenen unsurlarıyla birlikte Yeti'nin farklı kitlelere de hitap etmesini beklediklerini kaydetti.

Skoda markasının Türkiye'den beklentilerinin çok yüksek olduğunu, bu nedenle Türk tüketicisinin beğenilerine uygun çözümler geliştirdiğini dile getiren Senyücel, "Bu amaçla 1.6 litre 105 beygirlik dizel motor ve DSG otomatik şanzımanlı Yeti, Türkiye pazarına uygun olarak geliştirildi. Türkiye'deki tüketicilerin kullanım alışkanlıkları dikkate alınıp, özel yatırım yapılarak üretim planına dahil edildi. Yeti'nin 1.6 dizel otomatik motor seçeneğiyle, büyük şehirlerin yanı sıra Anadolu'da da önemli bir talebe imza atacağını düşünüyoruz. Yeti'nin yeni yüzüyle ve sunduğu yeniliklerle beğeni kazanacağına inanıyoruz. Bu yıl 2 bin 500 adet Yeti satmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Türkiye, Skoda'nın en hızlı büyüyen üç ülkeden biri 

Tolga Senyücel, 2013 yılında elde edilen başarılardan sonra 2014 yılı için de yoğun bir çalışma süreci içine girdiklerini belirterek, "Skoda olarak 2013 yılını hedeflediğimiz gibi bitirdik. Yüzde 27'lik büyümeyle beklentilerimiz doğrultusunda yılı 12 bin 833 adetlik satışla kapattık. 2014 yılında da büyük ölçüde yenilemiş ürün gamımızın yanı sıra yeni aksiyon modellerimizle Skoda'nın gücünü daha çok hissettireceğiz. Bu yıl da Skoda olarak geçen yıl ki satış performansımıza ulaşmaya çalışacağız. Toplam pazarda yüzde 2,5'lik pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl toplam otomotiv pazarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Senyücel, "Gerek Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) gerekse sektör paydaşları yaptığı açıklamalarda pazarın bu yıl yüzde 20-25 oranında daralacağı ifade ediyorlar. Benim şahsi düşüncem ise pazarın genel gidişatına ilişkin bir şey söylemek için mart ayını görmemiz gerekiyor. Sektör bu yıla 45 bin adetler civarında 2013 model stok ile girmişti. Bunun 25 bini ocak ayında satıldı. Geriye kalan araçlar sayesinde de şubat ayında pazar dengelenecek" dedi.

Senyücel, Türkiye'nin Skoda'nın Avrupa'da en fazla büyüyen üç pazardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

51 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satılacak

Yenilenen Yeti, Türkiye pazarının beklentileri doğrultusunda sadece "outdoor" versiyonuyla ve 51 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Çek üreticinin başarılı kompakt SUV modeli Yeti, markanın yeni tasarım anlayışına uygun olarak yenilenen ön ve arka yüzü, kalite algısı daha da artırılan iç mekanı, fonksiyonel çözümler getiren yeni "simply clever" unsurları ve düşük tüketimli motor seçenekleriyle dikkati çekiyor.

Yeni Yeti, kompakt SUV sınıfın en tutumlu modellerinden biri olmaya devam ediyor. 1.6 litre TDI motor hem manuel, hem DSG otomatik şanzıman ile yakıt ekonomisini ve sürüş konforunu bir arada sunuyor. 1.6 litre TDI motor manuel şanzıman ile ortalama 4.6 litre yakıt tüketimine sahipken, DSG şanzıman seçeneği ile 5.0 litre yakıt tüketimiyle dizel motor ekonomisini DSG şanzımanın sürüş keyfiyle tamamlıyor.

Yeni Yeti ile birlikte bir önceki versiyonda sunulan ve yakıt verimliğine sahip olan 1.4 TSI motor DSG şanzıman seçeneği, ortalama 6.6 litre yakıt tüketimiyle ürün gamındaki yerini koruyor. Bunların yanı sıra Yeti, ürün gamının en üst çıtasında 2.0 litre 170 PS  4x4 seçeneği 5. Jenerasyon Haldex kavrama ile üstün arazi yeteneğine sahipken, macera arayan kullanıcılara da alternatif oluyor.

Yenilenen Skoda Yeti, aynı zamanda 4 yeni "simply clever" unsura daha kavuştu. Yeti, kendisini diğer yeni Skoda modellerinde de kanıtlayan çift taraflı kullanılabilen bagaj halısı, bagaj içinde bulunan ve çıkarılabilen LED aydınlatması, sürücü koltuğunun altında bulunan eşya saklama gözü ve kapı içinde bulunan atık kutusuna sahip.  

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim