• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Yeni Toyota Corolla seri üretime geçti

Yeni Toyota Corolla seri üretime geçti
Sakarya'da üretim hattından çıkarılan Yeni Toyota Corolla seri üretime geçti.
Toyota Başkanı Takeshi Uchiyamada, Toyota Corolla modelinin Sakarya'da üretilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Uchiyamada, Toyota Türkiye fabrikasında 150 milyon euroluk yatırımla gerçekleştirilen yeni Corolla modelinin üretim hattından çıkarılıp seri üretime başlaması dolayısıyla düzenlenen törenine katıldı.
Burada konuşan Uchiyamada, yeni model Corolla'nın üretilmesini kutlamak için Türkiye'ye geldiğini anlattı.
 
Türkiye'nin dinamizmi ve canlılığından çok etkilendiğini vurgulayan Uchiyamada, "Buraya ilk geldiğimde bunu hissettim. Bu ülkenin özellikle gelecekte düya ekonomisinde önemli rol oynayacağını düşünüyorum" dedi.
Son 20 yılda Türkiye'den 170'in üzerinde kişiyi Japonya'da eğittiklerine işaret eden Uchiyamada, "Toyota Türkiye, ilk aracını üreteli 20 yıl geçti. Bu fabrika üstün kalitede araç üretmeye devam ediyor. Şu anda Toyota Türkiye'de 1.3 milyon adet otomobil üretildi. Bu başarının ardında gayretli insanlar var" diye konuştu.
 
"Bu ülkenin gerçek rekabetçiliği Toyota'nın yatırım yapmasındaki en büyük husus" diyen Uchiyamada, şunları söyledi:
 
"Türkiye'nin iç pazarı çok cazip. Coğrafi konumu da çok fazla avantaj sağlıyor. Yıllar içinde iki büyük kriz atlattık. Bunun ilki 1999 depremi, ikincisi de dünya ekonomik krizidir. Bunlara rağmen her zaman Türkiye'ye verdiğimiz sözleri tutmaya çalıştık. Toyota Türkiye'nin büyüyeceğine olan inancım, her zamankinden daha fazla. Tüm zorlukları aştı bu fabrika. Bu nedenle Corolla modelini Türkiye'de üretmeye karar verdik.
 
1966 yılından beri bu model var. 10 kez model değişimi yapıldı. Dünya genelinde 40 milyon adet Corolla satışı yapıldı. İlk nesil Corolla Avrupa için üretilmişti. Çabalarımız neticesinde Japonya dışında da satılacak bir araç ürettik. Şu anda Corolla dünya genelinde 150 ülkede tutkunları olan bir model. Sakarya'da üretilen Corolla da çok sayıda ülkeye ihraç edilecek. Yeni Corolla, zerafet içeren bir tasarıma sahip, daha geniş ve her zamankinden daha da güvenli. Rahatlık ve konforu makul bir fiyatla sunuyoruz. Yeni Corolla'nın memleketi Sakarya'ya dönüşünden dolayı çok mutluyum. Corolla tarihini buradan yazmaya devam edelim."
 
En kaliteli üretimi hedefledik
 
Toyota Türkiye Üst Yöneticisi Orhan Özer de yeni Corolla'nın 52 ülkeye ihraç edileceğini anlattı. Fabrikanın 20 yıldır üretim yaptığını belirten Özer, "Fabrikamız üretimine yine Corolla ile başlamıştı. Corolla öncelikle iç pazar için üretildi. 2002'den itibaren de ihracata yönelik bir model oldu. 2006'ya kadar yüzde 80 ihracat oranına ulaştı. Corolla ile başlayan ihracatımız diğer modellerle sürdü. Verso modeli de yüzde 95 oranında ihraç edilmektedir" şeklinde konuştu.
 
"19 yıllık süreçte en kaliteli üretimi hedefledik" diyen Özer, "Tüm modellerimiz, sıfır hata prensibiyle üretmekteyiz. Toyota Türkiye, kalite ve verimlilik açısından öncelikli fabrikalar arasındadır. Kalitemize duyulan güven de bu modeli üretme görevinin bize verilmesidir. Corolla, dünyada 16 fabrikada üretilecek ve ilk üretim Türkiye'de yapılacak. Bundan dolayı çok gururluyum" ifadesini kullandı.
 
Özer, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"2002'de 39 bin otomobil ürettik. 2006'da 177 binle en yüksek üretimi gerçekleştirdik. Daha sonra küresel ekonomik kriz üretimimizi düşürdü. 150 milyon avroluk yatırımla ürettiğimiz Coolla, bu kriz sürecinin sona erişinin göstergesidir. Yeni Corolla ile Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkasya'ya açılacağız. İhracat ettiğimiz ülke sayısı da 52'ye ulaşacak. Yeni Corolla, kendini işe adamış çalışanlarımızın eseridir. Yerlileştirme oranımız yüzde 88'e ulaştı. Türkiye'ye yatırım yapan yan sanayimiz, bu oranın artışını sağladı. Türkiye'nin gelişimine böyle katkı sağladığımız için çok mutluyuz."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim