• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yeni Transit ve Courier Türkiye yollarında

Yeni Transit ve Courier Türkiye yollarında
Fuarda en fazla yeniliğe sahip firmalardan Ford Otosan, tamamen yeni Transit, ikinci nesil Transit Connect, yeni tesiste üretilecek Courier ve çift kabinli Cargo 1832’yi Türkiye’de ilk kez gösterecek.

 

İnşası tamamlanan ve Ford Otosan’ın üçüncü tesisi olan Yeniköy fabrikasında yılda 110 binadet üretilecek Courier, Ford’un ticari araçta tamamen yeni bir sınıfı giriş kartı niteliğinde. 2014 yılında yollara çıkmaya hazırlanan Courier, Türkiye’de ilk kez kamuoyuna tanıtılacak.
 
Kompakt ve şık tasarımı, sınıfında öncü geniş iç hacmi, çevikliği, yakıt tasarrufu ve yüksek güvenlik teknolojileriyle Türk mühendisliğinin ürünü olan Courier, Tourneo Courier ve Courier Vanversiyonlarına sahip. Tourneo Courier modelinin yan sürgülü kapıları, sınıfının en iyi genişliğini sunarak inme-binme kolaylığı sağlarken, katlanabilir 60/40 arka koltuklar esnek bir iç hacim sağlıyor.
 
İç mekanı fonksiyonel akıllı depolama bölümlerine sahip araçta, bagaj alanının birden fazla yüksekliğe ayarlanabilmesine olanak sağlayan tepsi düzeneği, A4 dokümanlar ve küçük bilgisayarların depolanmasına izin veren “mega” orta konsol, sürücü koltuğu altında çekmece bulunuyor. 
 
Tourneo Courier’de Acil Durum Yardım Sistemi’ne sahip Ford SYNC, Ford SYNC AppLink, Geri Görüş Kamerası, Ayarlanabilir Hız Sınırlayıcı gibi sistemler bulunurken, hava yastıklarının yanı sıra perde hava yastıkları, diz hava yastığı gibi sınıfının öncüsü güvenlik unsurları da sunacak.Aracın 1.5 lt (75 HP) ve 1.6 lt (95 HP) TDCi dizelin yanında 100 HP’lik 1.0 lt EcoBoost benzinli motor seçenekleri olacak.
 
Türkiye’nin popüler ticari aracı Connect, tamamen yeni nesliyle ilk kez görücüye çıkıyor.Araç mühendisliği Ford Otosan’a ait olan Connect, 2014 yılında Türkiye’de satışa çıkacak. Dinamik, modern görünüme sahip yeni Connect’in, Courier ile Custom‘daki gibi “Transit” ve “Tourneo” versiyonları olacak. 
 
Yeni Connect’te, “Active City Stop”, Acil Durum Yardım Sistemi’ne sahip Ford SYNC, geri görüş kamerası da bulunacak. Geniş hacimli ve işlevsel iç mekandaysa esneklik sağlayan koltuk düzenlemelerinin yanında arka koltukların üst kısmında bulunan uçak tipi dolaplar da dahil bir dizi akıllı depolama alanı yer alıyor. Ön yolcu koltuğu, uzun eşyalar için istenirse katlanabiliyor. Otomatik Start/Stop ve aktif ön ızgara sistemi gibi ekonomikliğe yönelik teknolojilerle de donatılan araç, 75, 95 ve 115 HP güçlerinde 1.6 lt Duratorq TDCi dizel motor seçenekleriyle sunulacak.
 
Yenİ TRANSİT Ford’un efsanevi ticari aracı Transit, 7. nesliyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. 2014’te satışa çıkacak ve Kocaeli Fabrikası’nda üretilecek tamamen yeni Transit, Türk tüketicisiyle ilk kez tanışacak. “One Ford” (Tek Ford) ürün stratejisi doğrultusunda Kocaeli’nde geliştirilip ve üretilen yeni Transit, beş kıtada satılacak. Gövde tipleri ve modelleriyle geniş yelpazeye sahip yeni Transit, sınıf lideri yük kapasitesinin yanı sıra sınıfının en iyi yakıt ekonomisini hedefliyor. 
 
Yeni Transit’te Ford’un binek modellerinde görülen çok sayıda teknoloji de yerini alacak. Bunlar arasında sesli komutla kullanılabilen Acil Durum Yardım Sistemi’ne sahip Ford SYNC, Geri Görüş Kamerası, Adaptif Hız Sabitleyici ve Şeritten Ayrılma Uyarısı gibi. Tamamen Ford Otosan’ın Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen ve İnönü fabrikasında üretilen yeni Cargo 1832 Çift Kabin kamyon modeli, itfaiye, yol ve köprü bakım aracı, elektrik bakım veplatform aracı, kar temizleme ve kurtarma takımı aracı olarak kullanılabiliyor. 
 
Araç, aynı zamanda üzerine eklenen platform, tuz yayıcı aparatı, kar temizleme bıçağı ve vinçli özel çalışma ekipmanlarıyla da ticaret hayatına etki etmeye hazırlanıyor. Yeni Cargo 1832 Çift Kabin, 1+5 kişilik oturma kapasitesiyle de avantajlı.1846T MİDİLLİ ÇEKİCİ FORD standında yer alan ağır ticari modellerdeki bir diğer yenilik ise 1846T modelinin 960 mm 5’inci teker yüksekliğine sahip versiyonu. 460 beygir ve 2100 Nm motor çekiş gücünde motora sahip araç, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimiyle iddialı modeller arasında bulunuyor.
 
Bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan Otokar, Comvex İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda yeni otobüsü “Tempo”nun yanı sıra kamyon sınıfındaki ilk ürünü “Atlas”ı görücüye çıkarıyor. Otokar, ayrıca yine kendi ürettiği treylerlerdeki yeniliklerini de burada sergiliyor. Otokar, bu amaçla fuarda, şehrin ve hayatın içinden etkinliklerle bezenmiş bir standhazırladı.‘İlk’lerini getiriyor.Son iki yıldır Türkiye otobüs pazarında liderliğini koruyan Otokar, fuarda geçtiğimiz aylarda ürün ailesine eklediği ve kısa zamanda pazarda kabul gören yeni otobüsü Tempo’yu ilk kez sergiliyor.
 
Servis ve kısa mesafe taşımacılığına yönelik Tempo, müşteri beklenti ve talepleri doğrultusunda geliştirilmiş. Konfor odaklı bir araç olan Tempo, düşük yakıt tüketimi ve işletme giderlerinin yanında hesaplı satın alma fiyatıyla da dikkat çekiyor. Güvenlik ve dayanıklılıktaysa Otokar standartlarını taşıyor.Estetik ve modern tasarım, geniş görüş açılı dış aynalar, halojen ön farlar, sis farlarıyla dikkat çeken Tempo’da yükseltilmiş yan ve arka spoiler, klimanın gizlenmesini sağlıyor. 
 
Uzun ömürlü ve ekonomik motoruyla farklılaşan Tempo, 160 beygirlik gücü ve 450 nm’lik yüksek torkuyla yokuşlarda zorlanmıyor. Tempo’da havalı frenler, fren diskleri, motor freni, imdat freni, virajdenge kolları ve ABS ile güvenlik üst düzeye taşınıyor. Yüksek tavanlı ve geniş iç tasarımlı Tempo’da, havalı sürücü koltuğu ve ayarlanabilir direksiyon da mevcut.Tempo’nun yanı sıra İstanbul yollarında boy gösteren Kent, Türkiye’nin en çok satılan orta ve küçük boy otobüsleri Doruk ve Sultan da Otokar standında yerini alacak.
 
Otokar, fuarda yeni Atlas hafif kamyonu da ilk kez sergiliyor. 8.5 tonluk Atlas, taşıma kapasitesi, düşük işletme giderleriyle dikkat çekiyor. Fuarda Atlas kamyonun kısa ve uzun şasi versiyonlarıfarklı üst yapılarla sergileniyor.Firma, Comvex’te iki yeni semi-treylerinin de lansmanını yapıyor. 2.80 m iç yüksekliğe sahip yeni “Mega Iceliner” treyler ve “Maxi Kesit Semi-treyler Tanker” de, burada ilk kez görücüye çıkarılacak. Trenyolu taşımacılığına uygun “Mega Speedslider semi-treyler” ve “Platformtaşıyıcı” da sergilenenler arasında.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim