• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

"Yeni TTK'yı dört gözle bekliyoruz"

"Yeni TTK'yı dört gözle bekliyoruz"
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding değerlendirme toplantısında yeni anayasanın güvence olacağını söyledi.

"Yeni TTK'yı dört gözle bekliyoruz"

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding değerlendirme toplantısında yeni anayasanın güvence olacağını söyledi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding değerlendirme toplantısında konuştu.

Sabancı en önemli güvencenin anayasa yapmak olduğuna dikkat çekerek "Yeni anayasa herkes için önemli bir güvencedir. Bunun sağlanması Türkiye için önceliklidir" dedi. Sürdürülebilir, istikrarlı büyümeyi sağlamak için gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulayan Sabancı, "yeni anayasa Türkiye'yi sürdürülebilir kılmanın şartıdır" ifadesinde bulundu.

Sabancı, "Türkiye'nin ciddi bir hukuk reformuna ihtiyacı vardır. Herkes için çok önemli bir güvencedir. Hukukun üstünlüğü kadın-erkek, yaşlı–genç, zengin–fakir, engelli–engelsiz, azınlık çoğunluk, yerli yatırımcı–yabancı yatırımcı, atanmış–seçilmiş herkes için çok önemli bir güvencedir. Bunun sağlanması da ülkenin en önemli işlerinden biridir" dedi. Sabancı, yeni anayasa çalışmalarının bu yıl meyve vermesini beklediklerini belirtti.

2012 yılında iş dünyasının önemli beklentiler içinde olduğunu belirten Sabancı, "Gri alanları azaltan kayıp dışıyla mücadeleyi oluşturacak vergi reformu, vergi düzenlemesi ve yeni TTK'nın belirtilen zamanda yürürlüğe girmesini dört gözle bekliyoruz" dedi.

SABANCI CEO'SU KURTUL: 2012 İÇİN EN ÖNEMLİ RİSK KÜRESEL BÜYÜMENİN DÜŞMESİ

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kutul, büyümenin 2011 yılnıda yüzde 8.7'ye çıkmasını beklediklerini söyledi. Kurtul, kur etkisi ve kamu zamlarıyla enflasyonun yüzde 10'un üzerine çıktığını belirterek uygulanana politikaların enflasyonu frenleyeceğini öngördüklerini söyledi.

Merkez bankalarının müdahaleleriyle Türk lirasının daha istikraralı bir para birimi olduğuna dikkat çeken Kurtul, 2012 yılı için en önemli riskin küresel büyümenin düşmesi olacağını bildirdi.

SABANCI: TÜRKİYE'NİN BU YIL YÜZDE 5 BÜYÜMESİ SÜRPRİZ OLMAZ
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, şahsi görüşünün, önemli bir engelle karşılaşılmazsa Türkiye'nin büyümede 2012'de yüzde 5'i yakalamasının sürpriz olmayacağını bildirdi.

Sabancı, Holdingin Yıllık Paylaşım Toplantısında yaptığı konuşmada, 2012 yılının ilk aylarında tüm dünyada iyimserlik rüzgarlarının estiğini, en son alınan duyumlara göre, IMF'nin de dünyada 2012 büyüme rakamlarını yakında yukarı doğru revize edeceğinin beklendiğini belirtti.

Dünya ekonomisinde ''baharın gelişi'' beklentisinin kuvvetli olduğunu dile getiren Sabancı, dünyada geçen yıl yaşanan gelişmelere dikkati çekerek, bütün bunların Türkiye'yi etkilediğini, ancak buna rağmen ülkenin 2011 yılında yüzde 8'in üstünde bir büyüme gerçekleştirdiğini, bunun bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.

2012'de Arap uyanışının etkilerinin devam etmesinin beklendiğini belirten Sabancı, ''Devrimler kolay olmaz. Ama istenilen yönde, yani daha fazla özgürlük ve ekonomik atılım ve paylaşım için ilerlerken, otoriter rejimlerin yerini de kanunsuzluk ve kaos ortamı almamalıdır. Bölgemizde, Suriye'de olanlar göstermektedir ki bu ülkede de artık dayanılabilecek nokta aşılmıştır. Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler'in politika ve kararları yakından izlenmektedir'' şeklinde konuştu.

Arap uyanışının ekonomik etkilerinin 2012'de 2011'den daha fazla olmasını da beklemediklerinin altını çizen Sabancı, ''Bütün bu olumlu gelişmeleri üst üste koyunca, önemli bir engelle karşılaşmazsak, benim şahsi görüşüm Türkiye'nin büyümesinin 2012 yılında 5'i yakalaması açıkça sürpriz olmaz'' dedi.

''TASARRUF, EKONOMİK OLARAK BİRİNCİ ULUSAL ÖNCELİĞİMİZ OLMALI"

Güler Sabancı, Türkiye ekonomisinin kırılganlık göstermeye açık yönlerinin de bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin net sermaye ithal eden ve dolayısıyla cari açık veren bir ülke olması doğaldır. Ancak, hedefimiz, bu açığın makul düzeyde tutulması olmalıdır. Bir yandan cari açığı azaltıcı düzenlemeler yaparken, öte yandan bunun için daha fazla tasarrufu teşvik etmeliyiz. Bireyler, şirketler ve hükümet olarak hepimiz daha fazla tasarruf etmeliyiz. Bu, önümüzdeki yıllarda ekonomik olarak birinci ulusal önceliğimiz haline gelmelidir. Ülkemizin yakaladığı bu kalkınma performansını devam ettirmesi, dünyadaki kaynaklardan gereken payı ve yatırımı alması, sürdürülebilir ve istikrarlı büyümesi için atması gereken çok önemli adımlar da vardır.

Bunların en önemlisi yeni bir anayasadır. Yeni anayasa, Türkiye'nin gelişmesini sürdürülebilir kılmasının şartıdır. Yeni anayasayla ilgili, katılımcı bir süreçle ve çoğulculuğu kabul ederek çalışıldığını görmek bizi mutlu ediyor. Bu yıl, bu çalışmaların meyvesini vermesini diliyoruz.''

''2011'DE HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

 Sabancı Topluluğu olarak 2011 yılında hedefleri gerçekleştirdiklerini, 2011 yılının Topluluk açısından yeniden ciddi büyüme ve değer yaratma yılı olduğunu belirten Güler Sabancı, karlılığı artırarak istikrarlı ve sürdürülebilir büyümeye devam ettiklerini bildirdi.

2012 planlarının da yine aynı paralelde olduğunun altını çizen Sabancı, ''Hatta ben arkadaşlarımın bazı planlarını biraz muhafazakar bile buluyorum'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim