• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Yeni TURKAR 4x4’ler İzmir’de tanıtılacak

Yeni TURKAR 4x4’ler İzmir’de tanıtılacak
Hisarlar Grup bünyesinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli 4x4’ü TURKAR’ın yangın söndürme, arama kurtarma ve mobil çalışma ortamı sunmaya yönelik yeni üst yapılı araçları, İzmir’de düzenlenen “Zürafanın Koşusu ‘13” etkinliği
Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Hisarlar Grup tarafından Eskişehir’de üretilen, Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR’ın yeni modelleri İzmir’de görücüye çıkıyor. TURKAR 4x4’ün yangın söndürme, arama kurtarma ve mobil çalışma ortamı sunmaya yönelik yeni üst yapılı modelleri, yangın pompaları ve itfaiye araçları üreticisi Volkan İtfaiye tarafından düzenlenen “Zürafanın Koşusu ‘13” etkinliğinde tanıtılacak. 
 
24-26 Mayıs tarihlerinde Sürmeli Efes Otel’de gerçekleştirilecek etkinlikte dört farklı model ile yer alacaklarını belirten Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, araçlarla ilgili şu bilgileri verdi:
 
“TURKAR 4x4’ün şehir içinde dar sokaklarda ve ormanlık alanlarda üstün manevra yeteneğine sahip modeli ASUVA, özellikle dar alanlarda ve orman yangınlarında ilk müdahale itfaiye aracı olarak geliştirildi. ASUVA’nın, yüksek taşıma kapasitesi ile cesur itfaiyecilerimizin orman yangınlarındaki ve hareket alanının büyük araçlar için yeterince geniş olmadığı dar alanlardaki en büyük yardımcısı olacağına inanıyoruz. Arama kurtarma aracı AKURA ise en yeni teknolojik ekipmanları ile doğal afetlerde kurtarma ekiplerine yardımcı olmak üzere tasarlandı. İsteğe ve ihtiyaca göre belirlenebilen donanımları, AKURA’yı yaşanmasını hiçbir zaman istemediğimiz doğal afetlerde hayat kurtaracak bir araç yapıyor.”
 
Zürafanın Koşusu ‘13’te yer alacak diğer iki modelin ise TURKAR 4x4’ün ORUMA ve OTAK modelleri olacağını belirten Türker, “ORUMA, Tüm TURKAR 4x4 modelleri gibi her tür çetin arazi ve iklim koşullarında hizmet vermek üzere tasarlanan teleskobik platformlu aracımız. Çalışma yüksekliği 14 metre olan aracın taşıma kapasitesi 200 kilogram. Mobil ofis aracı OTAK ise otomatik açılıp kapanan merdivenden uydu sistemine, çalışma masasından duş ve jeneratöre kadar sahip olduğu gelişmiş donanımı ile gittiği her yer ne kadar zorlu hava ve yol şartlarına sahip olursa olsun ofisini de yanında götürmek isteyenlerin tüm beklentilerini karşılıyor” dedi.    
 
www.UlasımOnline.com
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim