• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Yeni uçan otomobil çığır açacak

Yeni uçan otomobil çığır açacak
Geliştirdiği 'Transition' adlı uçan otomobil ile dünyada büyük sükse yapan Terrafugia, yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

Terrafugia TF-X, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Havacılık ve Uzay Departmanı ile MIT'in Sloan İşletme Okulu'ndaki geleceğin uçan otomobilini yapmak isteyen öğrenciler tarafından geliştirildi.

2006 yılında uçan otomobil konsepti üzerine kurulan Terrafugia, ara vermeden 724 kilometre uçabilen iki kişilik uçan otomobil geliştirdi. Şİrketin geliştirdiği ve tahmini üretim maliyeti 279 bin dolar olan ilk uçan otomobil Transition, yeni model TF-X için mükemmel bir atlama taşı oldu. (Zaman)

Terrafugia ailesi içinde heyecan verici bir adım olarak adlandırılan TF-X projesinin 10 yılda gerçeğe dönüşmesi umut ediliyor. Hibrit tilt-rotor (helikopter gibi kalkabilen) teknoloji ile yeni araç 30 metre çapındaki boş alandan dikey kalkış yapabilme imkanına kavuşacak. 4 kişilik TF-X, 300 HP güce sahip şarj edilebilir elektrikli motorlarıyla saatte 320 kilometre hıza ulaşarak, 800 kilometre mesafeye konforlu bir uçuş sağlayacak ve kendi kendine yere inebilecek. İki kanat arasındaki mesafe bir önceki modelden daha kısa olacak TF-X, tek araçlık bir garaja sığabilecek. Şirketin hedeflerinden biri de yeni otomobili otoyol ve otobanda kullanabilmek ve aracın maliyetini bugünkü lüks bir otomobille aynı seviyeye çekebilmek.

Firma, TF-X'in çizimleri üzerinde bazı iyileştirmeler yaparken, bir taraftan da aracın 1/10 ölçüsündeki modelini kısa süre içinde rüzgar tüneli testlerine sokmaya hazırlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim