• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Yeni Volvo FH, nakliye kârlılığını arttırıyor

Yeni Volvo FH, nakliye kârlılığını arttırıyor
Volvo Kamyon, yeni Volvo FH serisi ile birinci sınıf bir kamyon ve çekicinin sunabileceklerini yepyeni bir boyuta taşıyor.

Yakıt ekonomisi, güvenilirlik, ergonomi, üstün yol tutuş, zaman kazandıran özellikler, aktif ve pasif güvenlik. Tüm bu özellikleri ile yeni Volvo FH, sürücüler düşünülerek ve nakliye firmasının kârlılığını arttırmaya odaklanılarak üretilen bir kamyon.

 
Günümüzde nakliye firmalarının en önemli önceliklerinden biri olan yakıt ekonomisi, yeni Volvo FH geliştirilirken de ön plana çıkıyor. Zaten üst düzeyde yakıt verimliliği sağlayan Euro 5 yürüyen aksam, artık daha da ekonomik hale geliyor. Aynı zamanda, emisyonları önemli ölçüde azaltacak olan Volvo'nun ilk Euro 6 motoru da piyasaya çıkıyor. Yeni I-See işlevi, yakıt tüketimini daha da azaltmayı mümkün kılarak yüzde 5'e kadar tasarruf sağlıyor. Ayrıca, 2013 sonbaharında piyasaya sürülecek olan yeni Volvo I-Torque yürüyen aksam, sektöre yeni bir teknoloji standardı getirip daha düşük yakıt tüketimi ve gelişmiş sürüş özellikleriyle hem nakliye firmaları hem de sürücüler için vazgeçilmez olacağının sinyallerini veriyor. 
 
I-See, tepelerde yakıt tüketimini azaltıyor
 
I-See, sürücünün hayatını kolaylaştıran ve yakıt tasarrufu sağlayan teknolojilerden biri. 
 
Volvo Truck Corporation Başkanı Claes Nilsson bu özel teknolojiyi; “I-See, I-Shift şanzımana yönelik bir yazılım paketi. Kamyonun geçtiği tepeler hakkındaki bilgileri kaydediyor. Kamyon bir kez daha aynı rotayı kullandığında, I-See gaz pedalını, vitesleri ve frenleri kontrol ederek sürüşün mümkün olduğunca ekonomik olmasını sağlıyor. I-See sayesinde nakliye firması, yakıt tüketimini araç başına yüzde 5'e varan bir oranda azaltabiliyor” diyerek açıklıyor.
 
Volvo Kamyon'un yeni Yakıt Paketi de yakıt tasarrufunda yüzde 5'e varan ekstra bir artış sağlıyor. Eğitim ve aylık yardımı (Yakıt Önerisi) kapsayan bu paketle birlikte, sürücüleri bilgilendirip araçlarını doğru bir tarzda ve maksimum yakıt verimliliği sağlayacak şekilde sürmeye yönlendirerek, yakıt maliyetlerini düşürmek 
amaçlanıyor. 
 
Yeni Euro 6 ile uyumlu verimli yürüyen aksam
 
Avrupa pazarı için üretimine 2013 sonbaharında başlanacak olan Volvo Kamyon'un yeni I-Torque Euro 6 yürüyen aksamı ile daha yüksek tasarruf sağlanacak.
 
Claes Nilsson, “Volvo I-Torque yakıt tüketimini yüzde 4'e kadar azaltıyor. I-See ve diğer küçük iyileştirmeler de buna eklendiğinde, yakıt tüketiminde yüzde 10'a varan bir düşüş sağlanıyor. Bu da ortalama olarak bir kamyon için yılda 4100 litre yakıta denk geliyor” diyor.
 
Kablosuz bağlantı işletim süresini en üst düzeye çıkarıyor 
 
Bir kamyon ancak çalıştığı zaman kâr getiriyor. Bu nedenle aşınmayı ve aracın genel durumunu uzaktan takip etmeyi sağlayan yeni teknolojisi sayesinde Volvo, artık maksimum işletim süresi sunuyor. Bu durum, Volvo Kamyon'un bileşen aşınmasını ve aracın genel durumunu uzaktan takip etmeyi sağlayan yeni teknolojisine dayanıyor. 
 
Claes Nilsson, bu özelliği “Servis, bilgisayar aracılığıyla çeşitli araç bileşenlerinin gerçek aşınma durumunu uzaktan kontrol edebiliyor. Bir bileşen hizmet ömrünün sonuna yaklaştığında servis, nakliye firmasıyla çok daha önceden irtibata geçerek aracın bakıma alınması için en uygun zamanı belirleyebiliyor” diyerek açıklıyor.
 
Kamyon dünyasında üstün yol tutuş
 
Yeni Volvo FH'ın sektörü bir adım ileri götürdüğünü anlamak için kullanım kılavuzunu okumanıza gerek yok. Bunu fark etmek için direksiyon başına geçmeniz yeterli oluyor.
 
Claes Nilsson, “Yeni Volvo FH, bir otomobilinkinden farksız olan olağanüstü bir yol tutuş sunuyor. Her şeyin kusursuz olması için yol tutuşu bağımsız ön süspansiyonla destekliyoruz. Dünyada bir ilk olan bu özellikle, kamyon dünyasında görülmemiş bir yol tutuş elde ediliyor” diyor.
 
Yepyeni bir kamyon
 
Üstün yol tutuş çok önemli bir avantaj olsa da Volvo Kamyon'un yeni Volvo FH serisi bununla yetinmeyerek, diğer alanlarda da pek çok yeni özellik sunuyor. Claes Nilsson yeni Volvo FH ile ilgili açıklamasında; “Volvo FH serisi, ticari araçlar sektörüne yeni bir yaklaşım getiriyor. Bunu örneğin uzaktan çevrimiçi iletişimi kullanarak kamyonu nasıl doğrudan servise bağladığımızı incelediğinizde görebilirsiniz” diyor.
 
Yeni teknoloji, araç içi güvenliği daha da arttırıyor. Daha ekonomik bir yürüyen aksam ve şanzıman sunuyor. İşletim süresinin yüksek düzeylerde tutulmasını sağlıyor. 
 
Claes Nilsson, “Bu teknolojiyi sadece en gelişmiş aracı üretmiş olmak için kullanmadık. Bu yenilikçi teknolojinin sunduğu avantajlardan tam olarak faydalanabilmek için insanların bunu nasıl kullanacaklarını bilmeleri ve bildiklerini uygulamaları gerekiyor. İşte bu yüzden sürücünün en önemli unsur olarak görüldüğü bir kamyon geliştirmek için büyük bir çaba gösterdik” diye açıklıyor.
 
Ergonomik tasarım ve kolay kullanım
 
Sürücünün çalışma alanı, bu konuya gösterilen özenin çok iyi bir örneği. Özellikle kabinin kullanılabilir cam alanının artması ve yenilikçi dikiz aynası tasarımı sayesinde sürücü, iyileştirilmiş sürücü koltuğunda otururken yolu daha iyi görebiliyor. Kol ve kumandalar, en önemli olanları sürücüye en yakın olacak şekilde öncelik sırasına göre dizildi. Yapılan çeşitli değişiklikler sayesinde sürücüye çok daha iyi bir görüş imkanı sunuluyor. 
 
Sürüş pozisyonu daha iyi ve daha büyük bir esneklik sunuyor. Örneğin, direksiyon simidinin yatırılabilir 
kolon özelliği, kamyon sektörü açısından dünyada bir ilk. Sürüş pozisyonunun iyileştirilmesi sayesinde sürücü daha az yoruluyor. Zinde bir sürücü de doğal olarak işini daha iyi yapıyor.
 
Her açıdan güvenli
 
Tamamen yenilenen kabin yapısı, Volvo FH'ın daha da güvenli bir araç olmasını sağlıyor. Çarpışma testlerine göre yeni Volvo FH, bugüne kadarki Volvoların en güvenlisi ve en sağlamı. Özellikle ince dikiz aynaları sayesinde elde edilen iyileştirilmiş görüş de çalışma ortamının daha güvenli olmasına katkıda bulunuyor.
 
A sütunlarının dikleştirilmesi, kabinin iç hacmine bir metreküp ekstra alan eklenmesini sağlıyor. Bu da 300 litre ekstra saklama alanı ve kabin içi konforun artması anlamına geliyor. 
 
Claes Nilsson, konuyla ilgili olarak; “Kabin, hem çalışma hem de dinlenme olanakları açısından optimize edildi. Daha iyi bir yatak, entegre park soğutucusu, yeni aydınlatma, düşük gürültü seviyesi ve diğer özellikler hep birlikte sürücünün keyifli bir ortamda dinlenip rahatça uyumasını mümkün kılıyor. Bu da sürücülerin fazla yorulmamasını ve zinde kalmasını sağlıyor” diyor.
 
En iyi sürücüleri firmaya çekiyor
 
Mümkün olduğunca verimli çalışma fırsatına sahip olan iyi sürücüler, nakliye firmasının kârlılığını arttırıyor. Odak noktası sürücü olan bir kamyon, nakliye firmasının en iyi sürücüleri firmaya çekme potansiyelini de etkiliyor.. 
 
Claes Nilsson, “Avrupa'da şimdiden iyi sürücüler tarafından tercih edilmek için şirketler arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Bu rekabet, gelecekte daha da yoğunlaşacak. Sürücüler arasında popüler olan kamyonların, sürücülerin filosunda bu modelleri barındıran nakliye firmalarında çalışmayı istemesine neden olacağından eminim. Bu sebeple, yeni Volvo FH gelecekte nakliye firmalarının kârlılığını pek çok 
yönden arttıracak” diyor.
 
Volvo FH, Avrupa pazarı için 2013 baharında üretilmeye başlanacak. Yeni Volvo FH ile ilgili videoyu www.youtube.com/volvotrucks adresinden izleyebilirsiniz.   
 
1.20120906124954.jpg
 
2.20120906125004.jpg
 
3.20120906125012.jpg
 
4.20120906125022.jpg
 
5.20120906125032.jpg
 
6.20120906125041.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim