• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Yeni Volvo FMX, üstün yol tutuş sunuyor

Yeni Volvo FMX, üstün yol tutuş sunuyor
Yeni Volvo FMX, daha kolay sürüş özelliklerinin yanı sıra yapılan yenilikler ile verimliliğini ve arazide sürüş kapasitesini de arttırıyor.

 

 

Sürücü, yeni Volvo Dinamik Direksiyon teknolojisi sayesinde ağır yük taşıyan bir kamyonu bile çok rahat kullanabiliyor.
 
Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, “Patentli Volvo Dinamik Direksiyon sistemi, tüm sürücülere kolaylık sağlıyor. Ancak asıl avantajları düşük hızlardaki sürüşlerde ortaya çıkıyor. Zahmetsiz sürüş, inşaat kamyonu sürücülerinin işini çok kolaylaştırıyor,” diyor.
 
Direksiyon dişlisine takılan elektronik kontrollü bir elektrik motoru, büyük bir teknolojik yenilik olarak ön plana çıkıyor. Elektrik motoru, kamyonun hidrolik direksiyonu ile birlikte çalışıyor ve elektronik kontrol ünitesi tarafından saniyede binlerce kez düzenleniyor. Volvo Dinamik Direksiyon’a ilişkin videoyu http://www.youtube.com/user/VolvoTrucks adresinden izleyebilirsiniz.
 
Volvo Dinamik Direskiyon Proje Müdürü Gustav Neander, bu yeni teknoloji ile ilgili olarak, “Elektrik motoru düşük hızlarda sürücünün kaslarına binen yükü ortadan kaldırıyor. Böylece, sürücü rahatlıyor ve kamyonu kaslarında herhangi bir gerilme olmaksızın zahmetsizce kullanıyor,” diyor.
 
Bu sayede dinamik direksiyon sistemi, ticari araç sürücülerinin maruz kaldığı en yaygın mesleki yaralanmalara çözüm getiriyor. Ayrıca sistem, geri manevra sırasında direksiyonun kendini otomatik olarak ortalamasını sağlayarak büyük bir avantaj sunuyor.  
 
Yeni havalı arka süspansiyon
 
Yeni Volvo FMX'in yeni şasi ve yürüyen aksam özelliklerinin çoğu, kamyonun üretkenliğine katkı sağlıyor.
 
Volvo Kamyon Şasi Uzmanı Peter Frleta, “Yeni şasi ve yürüyen aksam, inşaat müşterilerimiz için en öncelikli konular arasında yer alıyor. Yeni havalı süspansiyon, diğer segmentlerden bağımsız olarak sadece inşaat işlerine yönelik olarak tasarlandı. 
 
Havalı arka süspansiyon, kamyon boş veya yüklü de olsa yüksek konfor ve sağlamlık sunuyor,” diye açıklıyor.
 
Süspansiyon sistemi, otomatik sürüş yüksekliği kontrol özelliği ve 300 milimetrelik yerden yükseklik mesafesi ile mükemmel bir hareket kabiliyeti sağlıyor. Havalı süspansiyon, 4x2, 6x2 ve 8x4 aks konfigürasyonları ile kullanılabiliyor.
 
Viraj demiri bogide yer aldığından, araç mükemmel bir stabiliteye sahip oluyor. Aynı zamanda kamyonun en son aksının arkasında korunmamış hiçbir süspansiyon bileşeni bulunmuyor.
 
Daha küçük bir dönüş alanı yaratmak ve lastik aşınmasını azaltmak için 8x4 konfigürasyonunu hidrolik yönlendirmeli bir avara aksa sahip tridem bogi ile özelleştirmek mümkün oluyor. Avara aks, ayrıca zorlu sürüş koşullarında tahrikli aksın çekiş gücünü arttırmak amacıyla yükseltilebiliyor.
 
Geliştirilmiş Tüm Tekerleklerden Çekiş ile kombine edilen I-Shift
 
Düşük hızlardaki manevralarda üstün verimlilik sunan I-Shift şanzıman, tahrikli ön aks ile de kombine edilebiliyor. Ayrıca I-Shift özelliği, daha uzun yağ değişim aralığı sağlıyor (450.000 km).
 
Ön tekerleklerden çekişli sistem, arazi koşullarında kapasite ve dayanıklılığı arttırmak üzere daha da geliştirildi. Tahrikli ön aks, 100 mm daha ileriye alınarak tahriksiz bir ön aks ile aynı konuma getirildi.
 
Buna ek olarak paralel rot kolu, daha korunaklı bir yere yerleştirildi. Daha kısa olan ön sarkıntı yaklaşma açısının arttığının bir göstergesi.  
 
Tahrikli ön aks, 4x4, 6x6 çekici ve şasi kamyon; 8x6 şasi kamyon aks konfigürasyonlarında sunuluyor.
 
11 ve 13 litrelik motor seçenekleri
 
Yeni Volvo FMX'in, 11 ve 13 litrelik Euro 6 motor seçenekleri bulunuyor. D13'ün güç çıkışı 380 ile 540 beygir gücü arasında değişirken; D11, 330 ile 450 beygir gücü arasında güç aralığı sunuyor. Avrupa dışındaki pazarlar için Euro 3, Euro 4 ve Euro 5 normlarında motorlar da üretiliyor.
 
Euro 6 gerekliliklerini karşılamak üzere, motor egzoz gazı geri dönüşümü için soğutmasız bir EGR sistemi ile donatılıyor. Bu da, verimli bir yeniden işleme için egzoz gazı ısısı ve NOx seviyelerini optimize ediyor.
 
Parçacık filtresi, normal sürüş şartlarında otomatik olarak yenileniyor. Volvo Kamyon'un bu filtre için geliştirdiği patentli servis çözümü, müşteriye zamandan ve maliyetten kazandırıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim