• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Yeni Volvo FMX'i hamster bile kullanıyor

Yeni Volvo FMX'i hamster bile kullanıyor
175 gram ağırlığındaki Charlie, ‘The Hamster’ adlı yeni filmde bir Volvo FMX'i hiç zorlanmadan kullanabiliyor.

 

175 gram ağırlığındaki Charlie, ‘The Hamster’ adlı yeni filmde bir Volvo FMX'i hiç zorlanmadan kullanabiliyor.
 
‘The Ballerina Stunt’ın viral başarısından bir yıl sonra, Volvo Kamyon bir kez daha olağanüstü akrobasi gösterileri sunuyor. Geçen hafta yayınlanan ‘The Hook’un ardından, şimdi sıra bir sonraki film olan ‘The Hamster Stunt’a geldi. Bu filmde, 15 tonluk, Dinamik Direksiyon özelliğine sahip bir Volvo FMX'i yönlendirmenin ne kadar kolay olduğu gösteriliyor. Bunun için de İngiltere’de özel olarak eğitilen Charlie isimli hamstera Volvo’nun inşaat serisi kamyonunu İspanya'daki bir taş ocağının yamacında sürmesine izin veriliyor.
 
Otomotiv endüstrisinde şu anda eşi bulunmayan Volvo Dinamik Direksiyon özelliği sayesinde bir elektrik motoru, sürücünün kas gücünün yerine geçtiğinden 175 gram ağırlığındaki bir hamster bile kamyonu yönlendirebilir hale geliyor. 
 
Sistemin yazılımını geliştiren Volvo Kamyon mühendislerinden Jan-Inge Svensson, “Düşük hızlarda, ağır yüklü bir araca manevra yaptırmak o kadar kolay ki bu işi tek parmağınızla bile başarabilirsiniz. Aracı otoyolda kullanırken bu dinamik direksiyon sistemi, eşsiz direksiyon stabilitesi sağlıyor” dedi.
 
#TheHamsterstunt, Volvo Kamyon'un yeni modellerinin yer aldığı birçok muhteşem testten biri. #TheHook'da ise Volvo Kamyon Başkanı Claes Nilsson, yerden 20 metre yükseklikte asılı olan bir Volvo FMX'in ön panelinde, ‘The Ballerina Stunt’ filminde ip cambazı Faith Dickey de bir otoyolda seyir halinde olan iki Volvo FH'ın arasında dengede duruyordu.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim