• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

"Yenikapı'nın Eski Gemileri" bu müzede

"Yenikapı'nın Eski Gemileri" bu müzede
"Yenikapı'nın Eski Gemileri" sergisi, 16 Eylül'e kadar Rahmi M. Koç Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

"Yenikapı'nın Eski Gemileri" sergisi, 16 Eylül'e kadar Rahmi M. Koç Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

Rahmi M. Koç Müzesi'nin yazılı açıklamasına göre, İstanbul Üniversitesi Yenikapı Batıkları Projesi ekibi tarafından yürütülen kazıda, Theodosius Limanı buluntularının ortaya çıkarıldığı ilk anlarda kazı alanında çalışan arkeologlar tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı görseller, Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergileniyor.

Yaklaşık 1000-1500 yıl öncesine ait kalıntıların gün yüzüne çıkarıldığı ilk anlarda çekilen fotoğraflarından oluşan sergide, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri arşivinden seçilen toplam 31 adet fotoğraf, 12 batığın birebir ölçekli foto-mozaik çıktısı ve biri 3 boyutlu olmak üzere toplam 4 adet liman ve batık illüstrasyonu ile kazı bölgesindeki araştırmanın uzmanlar tarafından aktarıldığı bir video belgesel yer alıyor.

İstanbul Üniversitesi Yenikapı Batıkları Projesi ekibinin başkanlığını yürüten Doç. Dr. Ufuk Kocabaş'ın, halen devam eden kazıların, bölgenin pek çok açıdan "benzersiz bir fenomen" niteliğinde olduğunu göstermeye devam ettiğini ifade ettiği bildirilen açıklamada, şu görüşlerine yer verildi:

"Marmara Denizi'nin henüz göl halinde, deniz seviyesinin ise 85 metre aşağıda olduğu tarih öncesi dönemden su seviyesinin yükselmesiyle alanın liman olarak kullanıldığı Bizans dönemine, hatta alüvyal birikinti ile dolan liman bölgesinin Osmanlı döneminde verimli tarım arazisine dönüştüğü halini yaklaşık 35 bin arkeolojik eser eşliğinde görmek her bilim insanının rüyası olsa gerek."

eski_gemi_muze.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim