• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Yenikent-Ayaş-Beypazarı Yolu açıldı

Yenikent-Ayaş-Beypazarı Yolu açıldı
Yenikent-Ayaş-Beypazarı bölünmüş devlet yolu, Beypazarı girişinde düzenlenen törenle açıldı.

Yenikent-Ayaş-Beypazarı Bölünmüş Devlet Yolu Ulaştırma Bakanı Yıldırım Ve İçişleri Bakanı Atalay Tarafından Açıldı

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, ''(Hızlı tren yapacağız) dediler Sincan-Ayaş arasında tünelin içinden çıkamadılar. 75 kilometrelik tünele 1976 yılında girdiler 34 sene oradan çıkamadılar. Ondan sonrası yok, kağıt üzerinde... İnşallah o tünelden çıkacağız, buraya ikinci hızlı tren hattını da biz yapacağız'' dedi.

Yenikent-Ayaş-Beypazarı bölünmüş devlet yolu, Beypazarı girişinde düzenlenen törenle açıldı. Törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel katıldı.
Yıldırım, törendeki konuşmasında, açılışı yapılacak yolun tarihi İpek Yolunun en önemli güzergahlarından biri olduğunu ifade etti.

''Ayaş yollarını aştım da geldim, boyunu boyuma ölçtüm de geldim'' dizelerini hatırlatan Yıldırım, ''Bugüne kadar Ankara'yı, Ayaş'ı, Beypazarı'nı seviyorum diyenlerin Ankara'ya ne yaptıklarını çok iyi görüyorsunuz. Bunlar ümit verdiler, ama ışık vermediler'' diye konuştu.
Ankara-İstanbul arasına yapılması planlanan ''Sürat Demiryolu'' projesini de hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''(Hızlı tren yapacağız) dediler Sincan-Ayaş arasında tünelin içinden çıkamadılar. 75 kilometrelik tünele 1976 yılında girdiler 34 sene oradan çıkamadılar. Ondan sonrası yok, kağıt üzerinde... İnşallah o tünelden çıkacağız, buraya ikinci hızlı tren hattını da biz yapacağız.''

Bakan Yıldırım, Ankara'ya 80 yılda 66 kilometre yol yapıldığını, iktidarları döneminde ise sadece Ankara-Beypazarı arasına inşa ettikleri yolun 80 kilometre olduğunu vurguladı.

Hükümetleri döneminde 13.100 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Yıldırım, bu çalışmanın yakıt ve zaman tasarrufu sağladığını ve bu yolun yapılması için harcanan paranın kısa sürede geri kazanıldığını söyledi. Yıldırım, ayrıca bölünmüş yolların ölümlü kaza oranını da yüzde 60'a yakın azalttığını kaydetti.

Ankara-İstanbul otoyolunun Beypazarı'ndan veya Bolu üzerinden geçmesi konusunda uzun yıllar önce tartışmalar yaşandığını anımsatan Yıldırım, bugün açılışı yapılacak yolun Akyazı'ya kadar uzatılacağını, böylece Bolu üzerinden geçen Ankara-İstanbul otoyolunun Bolu güzergahına alternatif oluşturacağını söyledi.

Beypazarlılara 12 Eyülde yapılan anayasa değişikliği referandumunda ''evet'' oyu kullandıkları için teşekkür eden Yıldırım, ''Siz Türkiye'nin önünü açtınız, tıkanan adalet yollarını açtınız. Bundan sonra yolunuzu da yapmak bizim işimiz. Önümüzdeki seneden itibaren bu yolun sıcak asfalt ile daha fiyakalı hale getirilmesi lazım. Onu da programa alacağız. Ondan sonra Ankara'dan Beypazarı yarım saat... Beypazarı, Ankara pazarı olacak'' diye konuştu.

Atalay: ''Yurt Dışından Gelen Konuklar Beypazarı'na''

İçişleri Bakanı Atalay da yolun hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu yolun Beypazarı'nın yanı sıra Ayaş, Güdül ve çevre köyler için de Ankara'ya ulaşımda kolaylık sağlamasını dileyen Atalay, Beypazarı yolunu Kurban Bayramı öncesinde açabilmek için Karayolları Genel Müdürlüğü ve yüklenici müteahhitleri sıkıştırdıklarını ve yolu açmayı başardıklarını anlattı.
Bayram tatilinin uzun bir süreyi kapsadığını anımsatan Atalay, tatil döneminde Ankaralıları Beypazarı'na davet etti. Atalay, yurt dışından gelen konuklarını da çoğunlukla Beypazarı'na getirdiğini söyledi.

Beypazarı'nın son yıllarda el işi ürünler ve diğer turistik çalışmalarla önemli bir merkeze dönüştüğünü ifade eden Atalay, Ankara-Beypazarı yolunun tüm bu çalışmalardan daha önemli olduğunu dile getirdi.
Ayaş ve Güdül'ün Beypazarı kadar canlandırılamadığını belirten Bakan Atalay, açılışı yapılan yolla bunun başarılmasına katkı sağlanabileceğini vurguladı.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım için ''Bizim başarılı bakanımızdır'' diyen Atalay, Yıldırım'ın ulaştırma sektöründe ilkleri gerçekleştirdiğini ifade etti.
Anayasa değişikliği referandumuna da değinin Atalay, Ankara genelinin ve Beypazarı'nın ''evet'' oyları için de teşekkür etti.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de yolun medeniyet olduğunu belirterek, ''Her kilometre yol Ankara'yı dünya şehri olmaya daha çok yaklaştıracaktır'' dedi. Konuşmaların ardından Yüksel, Atalay ve Yıldırım'a günün anısına birer plaket sundu. Daha sonra Atalay ve Yıldırım kurdeleyi keserek yolun açılışını yaptı.

Güncel havacılık haberleri için THY Haber'i takip edin.

www.thyhaber.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim