• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Yenilenen Honda Jazz bayilerde

Yenilenen Honda Jazz bayilerde
Türkiye’de 2002 yılında satışa sunulan Honda’nın başarılı modeli Jazz, yenilenen görünümü ve donanımı ile Honda bayilerinde yerini aldı. CVT şanzımanlı yeni Jazz, daha sportif görünümüyle dikkat çekiyor.

Yenilenen Honda Jazz bayilerde

Türkiye’de 2002 yılında satışa sunulan Honda’nın başarılı modeli Jazz, yenilenen görünümü ve donanımı ile Honda bayilerinde yerini aldı. CVT şanzımanlı yeni Jazz, daha sportif görünümüyle dikkat çekiyor.

Honda’nın Türkiye’de en beğenilen otomobillerinden olan Honda Jazz, yenilenen yüzü ve donanımı ile yeni sahipleri için Honda bayilerinde 34.250 TL’den başlayan fiyatlarlarla satışa sunuldu. Yeni Honda Jazz’da da yine birçok iddialı özellik bulunuyor. 2002’den beri Türkiye’de satışa sunulan Jazz’ın yeni versiyonu da büyük ilgi görecek.

Yeni CVT şanzıman

Yeni Jazz’da sunulan özelliklerin arasında ilk göze çarpan CVT (Sürekli Değişken Oranlı) şanzıman, vites değiştirme anında yaşanan sarsıntıları ortadan kaldırarak sürüş konforunu en üst düzeye taşıyor. Yeni Jazz’da Honda’nın gelişmiş CVT şanzıman teknolojisi ilk kez bir tork konvertörü ile birleştirilerek otomatik vites rahatlık ve konforunu manuel şanzımanlara yakın yakıt ekonomisiyle sunuluyor. Aynı zamanda yeni CVT şanzıman, yokuş yukarı kalkışlarda aracın geri kaymasını önleyen yokuş kalkış destek sistemi ile de kullanıcılara kullanım rahatlığı sunuyor. Bu özelliklerin yardımı ile yeni Jazz ekonomi ve konforu aynı anda sunarak, 100 km.’de 5.5 litrelik bileşik yakıt tüketimi ile sınıfının en ekonomik modelleri arasında yer alıyor.

Daha sportif görünüm

Honda Jazz’da yenilenen ön farlar, ön ızgara ve ön tampon aracın yeni yüzünü oluştururken, yeni arka tampon tasarımı daha sportif bir görünüm sağlıyor. Arka aydınlatmalar tasarımında yapılan değişikliklerle sunulan güçlü led aydınlatma, her türlü yol ve hava şartında en iyi farkedilebilirliği Jazz’da sunmaya devam ediyor. Fun modeline eklenen karartılmış arka camlar, aracın dış görünümünü geliştiren özelliklerden sadece bir tanesi.

Sihirli koltuklar artık daha konforlu!

Yeni Jazz’ın arka koltukları, yolcuların konforunu arttırmak üzere sırt bölgesi ayarlanma özelliği ile donatılırken, birçok farklı kombinasyon ile değişik boyut ve hacimlerdeki yüklerin kolayca taşınabilmesine olanak sağlayan sihirli koltuk özelliğinden taviz verilmedi. Honda Jazz’ın sihirli arka koltukları basit bir işlem ile 60:40 oranında yatırılabilirken, bagaj bölmesinde düz bir zemin elde ediliyor. Jazz böylece 399 litrelik geniş bagaj hacmi, 883 litreye yükseltmiş oluyor. Ayrıca 60:40 bölünebilen koltuk tabanları kaldırılıp sırt bölgesine kilitlenerek bagaj bölümüne sığmayacak kadar uzun objelerin arka koltuk bölgesinde kolayca taşınabilmesi mümkün oluyor.

Sınıfının ötesinde donanım özellikleri

Yeni Jazz, teknolojik üstünlüklerinin yanında çok yüksek bir donanım seviyesine de sahip. Joy ve Fun olarak iki farklı donanım paketi ile satışa sunulan Honda Jazz’ın Fun modelinde bulunan direksiyondan kumandalı ve hıza duyarlı müzik sistemi, otomatik farlar ve silecekler, hız sabitleyici, otomatik klima, yol bilgisayarı ve panoramik cam tavan özelliklerine karartılmış arka camlar da eklenerek sınıfının ötesinde bir donanım sunulmaya devam ediliyor. Her iki donanım paketi için de manuel ve CVT şanzıman seçenekleri sunuluyor.

5 Yıldızlı güvenlik

Üstün güvenlik önlemleriyle Euro NCAP’ten 5 yıldız almayı başaran yeni Honda Jazz’da ABS’nin yanı sıra frenleme performansını ve dengesini sağlamak için Elektronik Fren Gücü Dağıtım Sistemi (EBD) bulunuyor. Ayrıca dönüşlerde, hızlanmalarda ve ani manevralarda sürücünün aracı kontrol etmesine yardımcı olacak Araç Denge Kontrol Sistemi de (VSA) standart donanıma dahil. Ön koltuklarda aktif gergili emniyet kemeri ile aktif kafalıklar, arka koltuklarda oturan yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıklarını gösteren güvenlik sistemi de Honda Jazz’ın güvenlik önlemleri arasında yer alıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim